TOKAT VE ÇEVRESİ DONACAK | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

TOKAT VE ÇEVRESİ DONACAK

AMAN DİKKAT DONACAĞIZ

2015-01-05
TOKAT VE ÇEVRESİ DONACAK

Meteoroloji 10'uncu Bölge Müdürü Murat Asar, bölge müdürlüğü sorumluluğunda bulunan Tokat, Samsun, Sinop,Çorum, Ordu, Amasya, Kastamonu illerinin bu hafta batı kesimlerinden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanının etkisi altına gireceğini belirterek bölgede yaşayanlara uyarılarda bulundu. Asar, hafta boyunca bölgenin genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesini kar yağışının yer yer yoğun kuvvetli rüzgar ile birlikte tipi şeklinde yağması beklediklerini söyledi. Asar, hava sıcaklığının kademeli ve hissedilir derecede 8-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına gerileyeceğini söyledi. Meteoroloji 10'ncu Bölge Müdürü Murat Asar, şöyle dedi:

"Soğuk hava nedeniyle kıyı kesimlerde orta kuvvette, iç ve yüksek kesimlerde çok kuvvetli buzlanma ve don olayı tahmin edilmektedir. Pazartesi: Ordu ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç ve yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Salı: Bölge geneli yağışlı, yağışların kıyı kesimlerde karla karışık yağmur iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışlar yer yer yoğun kar yağışlı. Çarşamba: Bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Perşembe: Çorumdışında tüm bölgenin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Cuma: Parçalı ve çok bulutlu,Çorum, Amasya, Kastamonu ve Tokat dışında kalan yerlerin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor."

Bölge genelinde görülmesi beklenen kuvvetli ve çok kuvvetli yağmur ile yoğun kar yağışının, kuvvetli buzlanma ve don olayının, ani sıcaklık düşüşünün oluşturabileceği ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ile birlikte yoğun kar yağışı, buzlanma ve don, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Murat Asar, ayrıca hava sıcaklıklarının ciddi derecede düşüşü nedeniyle su saatlerinde donma meydana gelebileceğini özellikle sokaklarda yaşayan evsiz vatandaşlar için de tedbir alınması gerektiğini ekledi.

Sayfa Başı