Milletvekili Doğru: Şimdi Yolsuzluk ve AKP Aklanmış mı Oldu? | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Milletvekili Doğru: Şimdi Yolsuzluk ve AKP Aklanmış mı Oldu?

Tokat'lı Vekil Doğru'dan Basın Açıklaması

2015-01-22
Milletvekili Doğru: Şimdi Yolsuzluk ve AKP Aklanmış mı Oldu?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Reşat Doğru, AKP'li 4 eski bakanın mecliste AKP oyları ile aklandığını ancak milletin vicdanında aklanmadığını ifade etti. Doğru,AKP'li 50'ye yakın milletvekilinin de yolsuzluğa inandığına dikkat çeken Doğru, "Şimdiyolsuzluk ve AKP aklanmış mı oldu" diye sordu.

Reşat Doğru, yaptığı yazılı basın açıklaması ile TBMM'de yapılan yolsuzluk oylamasını değerlendirdi. "AKP'nin artık sonu gelmeye başlamıştır. Cumhurbaşkanından Başbakanına, bakanlarına ve parti yöneticilerinin ağır baskılarına rağmen TBMM'den istenilen sonuç, yaralı bir şekilde ortaya çıkmış ise, bunun ağır faturası önümüzdeki dönemde görülecektir." diyen Doğru, "Yüce Türk Milleti kimin adaletsizlik, haksızlık yaptığını artık çok iyi bilmektedir. Yaniyolsuzluk ve AKP bu sınavda da sınıfta kalmıştır." dedi.

Mecliste yapılan görüşmeler esnasında ülkede yapılan hırsızlıklar, yolsuzluklar ve adaletsizliklerin bir bir gündeme getirildiğini ifade eden Doğru, "13 yıldan beri ülkemizi tek başına yöneten AKP iktidarının da artık sonunun geldiği de görüldü." ifadelerini kullandı.

' YOLSUZLUK AÇIKLAMALARI HALK TARAFINDAN CANLI İZLENDİ'

AK Parti'nin iktidara 'yolsuzlukla mücadele edeceğim' diyerek geldiğini hatırlatan Doğru, açıklamasına şöyle devam etti. " AKP 2002 senesinde iktidara gelirken Türk halkına yolsuzluklarla mücadele edeceğini, fakir ve fukaranın hakkını koruyacağız diyerek çok önemli vaatlerde bulunmuştur. Ancak sonrasında, önce belediyelerde sonra bakanlıklarda, bakan çocuklarında birçok yolsuzluk şaibesi ile karşılaşıldı. 20 Ocak günü yapılan görüşmelerde de konuşmacılar, bakanlar ve çocuklarının karıştığı yolsuzluk hadiselerini bir bir TBMMkürsüsünden halka anlattılar. Türk halkı da yolsuzlukla ilgili görüşmeleri televizyonlarının başında izlediler. Kamuoyunun bir kararı oluştu. Ancak AKP grubunun ağır baskılarına rağmen Milletvekilleri yolsuzluk var, AKP'li Bakanlar Yüce Divanda yargılansın dediler. Yaklaşık 50 AKP Milletvekili muhalefetle beraber oy kullandı. Yüce Divan için 276 sayı gerektiği için, bu temin edilemedi. Ancak kamuoyunda ve milletvekillerinin vicdanında suç tespit edildiği de görüldü. Yani Yüce Divandan bakanlar şimdilik kurtuldular. Ancak ileri ki dönemde bu dosyalar tekrar açılıp hesap sorulabilir. Önümüzdeki seçimlerde de, Yüce TürkMilleti vereceği kararla bunu sağlayabilir."

Sayfa Başı