Tokat ve Çevresi | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Tokat ve Çevresi

Sibirya Soğukları Kapıda

2015-02-16
Tokat ve Çevresi


Samsun Meteoroloji 10'uncu Bölge Müdürü Murat Asar, Orta Karadeniz Bölgesi'nde bu hafta görülecek soğuk hava nedeniyle vatandaşlara uyarıda bulundu. Bu akşamdan itibaren, Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı havanın etkisine girileceğini dile getiren Asar, "Hafta boyunca etkili olacağı, hafta sonunda ise bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor. Yağışların Salı ve Çarşamba günleri bölge genelinde etkili olması, bu gece saatlerinde Kastamonu ve Sinop kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı beklenmektedir" dedi.

Kar yağışının Çarşamba günü bölge genelinde etkisini aralıklarla devam ettireceği, ancak Samsun, Amasya, Tokat ve Ordu çevrelerinde yoğun olarak gerçekleşeceğinin beklendiğini kaydeden Murat Asar, "Perşembe günü yağışların hafifleyerek devam edeceği ve Ordu'nun kıyı kesimlerinde karla karışık yağmura döneceği, Cuma günü devam edecek yağışların Samsun, Sinop ve Ordu kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur diğer kesimlerde kar şeklinde olacağı bekleniyor. Cumartesi günü yağışların hafifleyerek ilk saatlerde sadece Samsun, Tokat ve Ordu çevrelerini etkiliyerek, gün içinde bölgemizi terk etmesi beklenilmektedir. Hava sıcaklıklarının yarından itibaren hissedilir derecede 6 - 10 derece azalarak mevsim normallerinin altında seyredeği tahmin ediliyor" diye konuştu.

Asar, meydana gelmesi tahmin edilen kuvvetli poyraz fırtınası, hava sıcaklıklarındaki hissedilir derecede azalış, kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının sebep olabileceği olumsuzlıklara karşı hava, deniz ve kara ulaşımında aksamalar, buzlanma ve don olayının yaşanabileceğini de belirtti.

Sayfa Başı