Kemal Dede'ye Can'dan Öpücük | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Kemal Dede'ye Can'dan Öpücük

Protokol İmzaları Atıldı.

2015-03-12
Kemal Dede'ye Can'dan Öpücük

Vali Cevdet Can, 21 derslikli okul yaptıracak olan hayırsever Kemal Arat'ın elini öperek, "Hayırlı bir iş kökleri sağlam, sabit, gövdesi geniş, dalları göğe erişen, devamlı yemiş veren bir ağaca benzer" dedi.
88 yaşındaki hayırsever iş adamı, Kemal Arat 17 yıl önce kaybettiği eşi Fahriye Arat'ın adını yaşatmak için Tokat merkezde İmam Hatip Ortaokulu yaptıracak.
Vali Cevdet Can ile Kemal Arat arasında bugün Valilik makamında protokol imza töreni yapıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat ve müteahhit firma yetkilisinin katıldığı törende konuşan Vali Cevdet Can, Kemal Arat'ın 2012 yılında Tokat merkezde bir ilkokul yaptırdığını hatırlattı. Kemal Arat'ın şimdi de içinde spor salonu bulunacak ve 16+5 derslikli İmam Hatip Ortaokulu yaptıracağını ifade eden Vali Cevdet Can, "Kemal Amca hız kesmedi. Eğitim yatırımına devam ediyor. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.
Bir çok yatırımın riski olduğunu ancak eğitime yapılan yatırımın riskinin sıfır olduğunu kaydeden Vali Can, "Oradan eğitim alıp çıkan insanlar ne kadar güzel işler yaparlarsa sevap hanesinde o kadar güzel hizmetler ortaya çıkar. O bakımdan Kemal amca Allah senden razı olsun. Senin bu güzelliğinin karşısında elini öpeyim" diyerek hayırsever Arat'ın elini öptü.
Hayırsever insanları örnek ve önder insanlar olarak değerlendirdiğini belirten Vali Can, "Hayırlı bir iş kökleri sağlam, sabit, gövdesi geniş dalları göğe erişen, devamlı yemiş veren bir ağaca benzer. Devamlı meyve verir" şeklinde konuştu.
12 yaşında babasının ölmesi nedeni ile öksüz kaldığını, 75 yıldır çalıştığını ifade eden Kemal Arat ise çalışmanın da, hayır yapmanın da bir ibadet olduğunu kaydetti.
Yaklaşık olarak 2,5 milyon TL'ye mal olacak olan okulun protokol imzalarının atılmasının ardından Vali Cevdet Can, Kemal Arat'a çeşitli hediyeler takdim etti.

Sayfa Başı