Tokat Genelinde 2000 Kişiye İş İmkanı | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Tokat Genelinde 2000 Kişiye İş İmkanı

Tokat'ta 2 Bin Kişiye 6 Aylık İş İmkanı

2015-03-23
Tokat Genelinde 2000 Kişiye İş İmkanı

Tokat'ta 2 Bin Kişiye 6 Aylık İş İmkanı
Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Tokat Orman İşletme ve Orman Fidanlık Müdürlükleri işbirliği ile düzenlenen Toplum Yararına Program kapsamında 2 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacak. 6 aylık sürede toplam 6 milyon 3 yüz bin fidan dikimi yapılacak.

Tokat'ta Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde yapılan projelere İŞKUR tarafından yenisi eklendi. Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Orman İşletme ve Orman Fidanlık Müdürlükleri ile yapılan protokol sonucu öncelikli olarak ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışmaları yapılacak. Proje süresi 2 ay fidan dikimi, 4 ay bakım ve rehabilitasyon olmak üzere toplam 6 ay sürecek. Bu proje ile 5 bin 683 hektar tesis alana yeni fidan dikimleri ile ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışması, 11 bin 90 hektar alana ise daha önce dikilen fidanların bakımı ve rehabilitasyonu, erozyon kontrolü ve budaması yapılacaktır. Proje süresince toplam 6 milyon 3 yüz bin fidan dikimi yapılacak. Toplum Yararına Program kapsamında çalışacaklara aylık asgari ücret üzerinden ödeme yapılmakla birlikte SGK prim ödemelerinin de Çalışma ve İş Kurumu tarafından karşılanacak.

Nisan ayında başlayacak olan proje kapsamında Niksar, Reşadiye, Başçiftlik, Tokat, Artova, Sulusaray, Turhal, Yeşilyurt, Zile, Almus ve Erbaa'da 31 Mart ile 2 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan toplantılarla istihdam edilecek kişiler tespit edilecek.

Sayfa Başı