ESKİ LASTİKLER TOPLANIYOR | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ESKİ LASTİKLER TOPLANIYOR

Karo Plakalara Dönüşecek

2015-03-26
ESKİ LASTİKLER TOPLANIYOR

Geçtiğimiz günlerde Tokat Belediyesi "Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Kontrolü" yönetmeliği kapsamında, atık lastiklerin geri dönüşüme kazandırılması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş tek kuruluş olan LASDER / Lastik Sanayicileri Derneği İktisadi İşletmesi ile protokol imzaladı.
ESKİ LASTİKLER TOPLANIYOR
Temizlik İşleri Müdürlüğü, Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanlığı ile istişare yaparak ömrünü tamamlamış lastiklerin toplanma periyotlarını belirleyerek, sistemli olarak bu lastikleri sanayi sitesinden toplayarak geri kazanımını sağlayacak.

Lastiğin dayanıklılığını artıran teller içinden sökülerek çelik fabrikalarına gönderilirken, kauçuklar granül haline getirilip çocuk oyun alanları, halısahalar bisiklet yolları vb. alanlarda kullanılmak üzere karo plakalara dönüştürülüyor.

Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Tokat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından şu ifadelere yer verildi; "İş göremez durumdaki bu lastiklerin kontrolsüz bir şekilde doğaya bırakılması sonucunda yangınlar çıkmakta, hastalık yayıcı haşereler üremekte böylelikle çevre ve insan sağlığının olumsuz yönde etkilenmesi kaçınılmaz sonuç olmaktaydı. Bu protokol ile atık lastiklerin geri kazanımını sağlayarak enerji tasarrufu ve yağ, kauçuk, çelik, tekstil, gibi hammaddelerin korunması sağlanacak, ayrıca bertarafı sırasında ortaya çıkan problemler de önlenmiş olacaktır. Belediye olarak geri dönüşüm çalışmalarının ne kadar önemli olduğunu bilmekteyiz ve bu faaliyetlerimize hız vererek, halkımıza daha yaşanabilir bir kent sunmayı hedeflemekteyiz.

Kullanılamaz duruma gelmiş olan araç lastikleri çöp değildir ve geri kazanımı sağlayarak ülke ekonomisine kazanç sağlanabileceğini unutmamalıyız."
Sanayi Sitesinde yüklenici firmaya ait kamyonlara hurda lastikler yüklenirken, Belediye Başkan Vekili Altan Çelik ve Belediye Başkan Yardımcısı Osman Altınordu da konuyla ilgili sanayi kooperatifi ile görüştüler.

Sayfa Başı