Bağpınar Köyünde Taş Ocağı Eylemi | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Bağpınar Köyünde Taş Ocağı Eylemi

Bağpınar Köyünde Taş Ocağı Eylemi

2015-04-09
Bağpınar Köyünde Taş Ocağı Eylemi

Bağpınar Köyünde Taş Ocağı Eylemi
Tokat Erbaa'ya bağlı Bağpınar köyünde Taş ocağı yapılacağı ve bununla ilgilide son günlerde ağaç kesimi yapıldığı haberleri üzerine Bağpınar Köyü Mutarı Mithat Yılmaz'dan bilgi aldık.

KESİNLİKLE İSTEMİYORUZ

Taş ocağı yapılmak istenen bölgede toplanarak izin vermediklerini olay yerine jandarmanında gelerek köylüleri sakinleştirdiğini söylen Bağpınar Muhtarı daha sonra bölge boşaltıldı. Şuan süreç devam ediyor.Erbaa'da bir yapı firması tarafından yapılmak istenen Taş ocağı için mahkeme sürecinin devam ettiğini yaptıkları ilk başvurunun iptali üzerine bir üst mahkemeye başvurduklarını ifade eden Sn Yılmaz yürütmeyi durdurma kararı için beklediklerini ifade etti.Ayrıca gerek tarımsal faaliyetler özellikle Erbaa Yaprağı gibi bir değerin kaybolmaya yüz tutacağını ve taş ocağı bölgesinden alınan toprakların test için gönderildiğini olumsuz bir sonucun günyüzüne çıktığında kanser riski ile karşı karşıya kalma durumu olduğunu ifade etti.
Taş Ocaklarınının Çevreye Zararları Nelerdir
Herhangi bir taş ocağından taş çıkarmak için patlatılan dinamit yakın çevreye 3.6 şiddetinde deprem etkisi yapmaktadır.

Bu da başta yaşamın olmazsa olmazı olan su kaynaklarının kirlenmesine ve kurumasına sebep olmaktadır. Her bir taş ocağının 1 su kaynağını kuruttuğu hesaplanmaktadır.

Ayrıca devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunması gereken, hava kirliliğini de önleyen topraktaki suyu tutan ormanlık alanlar büyük zarar görmektedir.

Bunun yanında turizm alanları, tarım alanları ile yerleşim alanlarındaki konutlar, okullar, sağlık tesisleri vs. de olumsuz etkilenmektedir.

Sayfa Başı