Erbaa Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Erbaa Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Erbaa Müftülüğü Kutlu Doğum....

2015-04-20
Erbaa Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Erbaa müftülüğü kutlu doğum haftası kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Erbaa müftülüğü hafta boyunca düzenlediği etkinliklere kutlu doğum kermesi ve kitap sergisi açılışıyla başladı. Kamu kurum temsilcileri ve ilçe esnafı ziyaret edilerek karanfil ve gül takdim edildi. Bu kapsam da ilçe müftümüz Mehmet Ceylan, ilçe kaymakamı Abdulkadir Demir ve Erbaa belediye başkanı Hüseyin Yıldırım'ı ziyaret ederek gül takdim etti.

Erbaa merkez Büyük Cami bahçesinde bin kişilik kutlu doğum aşı ikram edildi. Hafta münasebetiyle Kur'an kursu öğrencilerine yönelik sağlık taraması gerçekleştirildi. Kızılay işbirliği ile merkez Büyük Cami bahçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Bunların yanı sıra hasta ziyaretleri, huzurevi ziyaretleri, şehit aileleri ziyaretleri gerçekleştirildi. Hafta kapsamında merkez Büyük Cami'de mevlidi şerif programı tertip edildi.

Çakır Köyünde Kutlu Doğum Haftası Coşkusu

Kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında Çakır Köyünde 18.04.2015 tarihinde kutlu doğum programı düzenlendi.

Programa Erbaa ilçe vaizi Hüseyin Arslan'la birlikte, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çakır köyü Camisinde okunan Kur'an-ı Kerim ve mevlidi şeriften sonra ilçe vaizi Hüseyin Arslan kutlu doğum haftasının önemi ve haftanın ana teması olan ‘' Peygamber efendimiz ve Birlikte Yaşama Ahlakı'' konusunda cemaatle sohbet etti.

Programdan sonra davetlilere ikramda bulunulması ile program sona erdi.

Sabah Namazı Buluşmalarında Kutlu Doğum Haftası Coşkusu

Kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında Erbaa'lılar Sabah namazında Büyük Cami'de buluştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ülke genelinde başlattığı ve ilçemizde de devam eden sabah namazı buluşmaları Kutlu doğum haftasında yoğun katılımla gerçekleştirildi.

18.04.2015 tarihinde Merkez Büyük Cami'de Sabah namazı sonrası din görevlileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan, tekbir, tehlil, salâvat ve ilahilerle devam eden program da, kutlu doğum haftası ile ilgili sohbeti Erbaa ilçe müftüsü Mehmet Ceylan yaptı.

Vatandaşlar tarafından okunan hatmi şeriflerin duasının yapıldığı program cemaate ikramlarda bulunulmasıyla sona erdi.

Erbaa müftülüğü tarafından düzenlenen kutlu doğum haftası etkinlikleri 20.04.2015 tarihinde Kapalı spor salonunda saat 20.00 da düzenlenecek konferansla sona erecek.

Sayfa Başı