BELEDİYE PLEVNESPOR’DA YENİ DÖNEM | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

BELEDİYE PLEVNESPOR’DA YENİ DÖNEM

Tokat Belediye Başkanlığı’ndaki imza törenine

2015-05-29
BELEDİYE PLEVNESPOR’DA YENİ DÖNEM


Başkan Eroğlu: "Sahanın artık tozunu atacak, izleyenlere büyük mutluluk ve gurur yaşatacak bir takım oluşturalım istiyoruz. Ona güveniyor, inanıyoruz. Tüm tecrübelerini Tokat'ımıza aktaracaktır."
BELEDİYE PLEVNESPOR'DA JESUS HOCA İMZAYI ATTI
Tokat Belediye Plevnespor, yeni sezon öncesi yaptığı olağan genel kurulun ardından transferde ilk adımı attı. Geçen sezon takımı 1. Lige çıkaran Antrenör Aykut Lale ile yeni sezon için anlaşma yapılmadı. Onun yerine, bu kez Yabancı Antrenör tercih edildi. Kübalı Jesus Savigne Tokat'a geldi ve 1 yıllık sözleşmeye imza attı.

Tokat Belediye Başkanlığı'ndaki imza törenine Eşi Burçin hanımla birlikte gelen Jesus Savigne, Kulüp Başkanı Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu ve Yönetim Kurulu ile sohbet etti.

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, imza töreni için açıklamasında Bld. Plevnespor'un yeni sezon hedefine de değindi. Başkan Eroğlu, 2. Lige düşmenin ardından 1. Lige çıkma sözü verdiklerini ve bu sözü tutup 1. Lige çıktıklarını hatırlattı.

Başkan Eroğlu, Tokat'ın Türk Voleyboluna katkı sağlayan illerden olduğuna dikkat çekerken, yerinin 1. Lig olması gerektiğini vurguladı. "Allah'a şükür verdiğimiz sözü tuttuk. Plevnespor'umuz tekrardan birinci lige çıktı. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bugün daha iddialı, daha güçlü, artık 1. Lig'de kalan, kalmanın ötesinde artık büyük hedefleri olan bir takımı hep beraberce inşa edelim istiyoruz. Ve o sahanın artık tozunu atacak, izleyenlere büyük mutluluk ve gurur yaşatacak bir takım oluşturalım istiyoruz. Bu manada kolları sıvadık ve yıllardan beri hem Türkiye'de, hem yurt dışında büyük başarılara imza atan değerli hocamızla sözleşme imzalayacağız. Ona güveniyor, inanıyoruz. Tüm tecrübelerini Tokat'ımıza aktaracaktır. Takımı arzu ettiğimiz başarılara ulaştıracaktır. Canı yürekten inanıyoruz. Bizler tüm ekiplerimizle beraber gayretle çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bundan sonra da Plevnespor, Türk Voleyboluna büyük hizmetler verecek, güzel işlere imza atmış olacak. Çünkü voleybol Tokat'ta bir kültür. Şuanda bile Milli Takımlarda 3 tane oyuncumuz var. Daha önceki yıllarda Plevnespor'dan, Tokat'tan yetişen sporcularımız var. Bundan sonra da yetiştireceğiz. İyi bir alt yapısı ile Plevnespor daha güzel günlere varacak" dedi.

Başkan Eyüp Eroğlu'nun ardından Plevnespor'un yeni Antrenörü Jesus Savigne konuştu. Yabancı dildeki konuşmalarını eşi Burçin hanım tercüme etti. "Değer verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Hep elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışmış bir antrenör olarak burada da mutluluk içinde en iyisini yapmak için çaba göstereceğim. Bundan sonraki aşamalarda bu ligde kalan bir takım olarak daha iyi pozisyonda bir takım olmak için inanıyorum ki bir aile olarak hep birlikte çalışabiliriz. Ve bütün bunları sağlayabilirsek umut ediyorum ki karşılığını alabiliriz. Çok çalışmamız lazım. Çalışmak konusunda hiçbir zaman problemimiz olmaz. İnşallah Tokat'ı yukarılarda bir takım olarak görebiliriz" dedi.

Jesus Savigne, 58 yaşında. Küba Milli Takımı oyuncusu olarak Amerikan oyunlarında 3 altın, 1 gümüş madalya; Olimpiyatlarda 1 bronz madalya; Küba askeri takımı ile 1 altın, 1 gümüş madalya; Dünya Şampiyonası'nda 1 gümüş, 1 bronz madalya, 3 Dünya Kupası'nda 1 altın, 1 gümüş madalya kazandı.

Antrenör olarak Küba Milli Takımı Antrenörü olarak Centro-Amerikan oyunlarında 3 altın madalya; Pan-Amerikan oyunlarında 2 altın madalya, FİVB Dünya Şampiyonası'nda 3.lük pozisyonu ile bronz madalya; Dünya Kupası'nda 1 gümüş, 1 bronz madalya, Centro Amerikan oyunlarında 2 altın, 1 gümüş, 2 altın madalya kazandı. Yurt dışı Antrenörlük kariyerinde Kuveyt'te 2 yıl, Meksika'da 1,5 yıl, Galatasaray'da (1998-2002) 2.likte 1.lik, 1. Lig'de 5.lik pozisyonu elde etti. 2000 yılında Final Four Avrupa Ligi oynadılar. Fenerbahçe Bayan Takımı'nda 1,5 yıl, 2 Lig'te 1.lik, 1. Lig'de 5.lik pozisyonu, Fenerbahçe Erkek Takımı ile 3 yılda 5., 2. Ve 3.lük pozisyonu elde etti. 2008-2011 yılları arasında Suudi Arabistan'da Al Hilal Kulübü ile 3 yılda hiç maç kaybetmeden 1.lik. 3. Arap Şampiyonası'nda Altan Madalya kazandı.

Sayfa Başı