ALMUS’A YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ALMUS’A YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Karavan Kamp Merkezi olması yönünde ..

2015-07-15
ALMUS’A YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Vali Cevdet Can, Almus'un "Karavan Kamp Merkezi" olması yönünde çalışma başlatılması talimatı verdi.

Tokatspor'un kurucu kadrosunda yer alan eski futbolcusu ve İzmir Karavan ve Kamp Derneği Başkanı olan Vedat Sayınsoy ile karavanıyla kamp yaptığı Almus'ta görüşen ve konuyla ilgili olarak önerilerini alan Vali Can, Almus'un "Karavan Kamp Merkezi" olması yönünde çalışmaların başlatılması talimatı verdi.

Vali Cevdet Can'ın Almus'ta kamp yaptığı karavanında ziyaret ettiği Sayınsoy; bu yıl Gaziosmanpaşa Lisesi Derneği'nin düzenlediği "Geleneksel Pilav Günü" ne karavanıyla geldikten sonra Tokat'tan ayrılmayarak Erbaa, Niksar ve Almus'ta bir ay kadar kaldığını söyledi.

Vali Cevdet Can'ın tören sırasında yaptığı konuşmada yapıcı, öneri ve yeniliklere açık yapısını görerek Almus'a bir karavan kampı yapılması yönünde bir öneride bulunduğunu ifade eden Sayınsoy, kendisinin 33 yıllık karavancı ve aynı zamanda İzmir Kamp ve Karavan Derneği başkanı olduğunu, her konuda teknik destek verebileceğini dile getirdi. Sayınsoy, bu düşüncesini Almus Kaymakamı Fatih Çelikkaya ve Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan'ı ziyaret ederek paylaştığını da ifade etti.

Vali Cevdet Can da Almus ziyareti sırasında OKA tesislerine uğrayarak hem Vedat Sayınsoy'un karavanını gördü, hem de kamp yapılacak bölgeyi inceleyerek bu yatırımın yapılmasına onay verdi.

Vedat Sayınsoy, karavan kampı hakkında Vali Cevdet Can'a şunları söyledi: "Tokat bölgesinde bulunan Niksar Karavan Kampı tüm yerli ve yabancı karavancılar tarafından biliniyor. Kaymakamlık, Belediye ve Valilik desteğiyle maliyeti çok fazla olmayan bu kamp da çok kısa sürede yapılarak, mavi ve yeşilin kuş sesleriyle dans ettiği doğa cenneti Almus turizmine canlılık getirir" dedi.

Avrupa topluluğundaki karavancılık cirosunun 40 Milyar Avro olduğunu belirten Sayınsoy; "Bu cironun neden bir kısmı Tokat'a gelmesin!" diyerek Tokat'ta yol kenarlarındaki otoparklarda konaklayan yabancı karavanları gördüğünü ve üzüldüğünü dile getirdi.

OKA tarafından yapılan restoranın yanında kurulması planlanan karavan kampında bungolowlar, çadır alanları, karavan park alanları ve sosyal tesisler bulunacak. Tesis yakınında yapılması planlanan aqua park, ve yapılmış olan cocuk parkı, açık spor alanı, kapalı yüzme havuzu, fitness center, halı saha, ve Valiliğimiz tarafından Almus'a kazandırılan gezi teknesiyle muhteşem bir komplex olacak tesisin Almus turizmine katkısı büyük olacak.

Sayfa Başı