Tokat Valiliğinde Duygusal Ziyaret | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Tokat Valiliğinde Duygusal Ziyaret

Tokat’ta 1924-1925 yılları arasında Valilik yapmış...

2015-09-05
Tokat Valiliğinde Duygusal Ziyaret

Tokat'ta 1924-1925 yılları arasında Valilik yapmış, Cumhuriyet tarihinin ikinci Tokat Valisi Mehmet Rahmi Gökçe'nin

85 yaşındaki kızı Özgen Gökçe, Vali Cevdet Can'ı makamında ziyaret etti.
Babası Rahmi Gökçe'nin Tokat'ta Valilik görevi yaptığı sırada henüz dünyada olmayan emekli öğretmen Özgen Gökçe, Tokat ziyareti kapsamında babasının meslektaşı Vali Cevdet Can'a makamında gerçekleştirdiği anlamlı ziyaret ile duygusal anlar yaşadı.
İstanbul'da yaşayan ve yaşadığı şehirde arkadaşı olan Tokatlı Dürdane Kargın ve kızı Damla ile Tokat'a gelen Özgen Gökçe, Vali Cevdet Can'a gerçekleştirdiği ziyarette Tokat'a ve babasına dair sohbette bulundu.
Babasının Tokat'ta görev yaptığı sırada henüz dünyaya gelmediğini ancak babasından Tokat'a ait çok hikayeler dinlediğini belirten Gökçe, gerçekleşen ziyaret nedeniyle duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu dile getirdi
Babasının oturduğu Valilik Makamında Vali Cevdet Can ile birlikte fotoğraf çektiren Gökçe, Valilik Makamı sekreterlik bölümünde bulunan Valiler Albümünde babasının fotoğrafını inceleyerek eski günleri yad etti.
Vali Cevdet Can, Gökçe ve beraberindeki misafirlere Tokat'a özgü çeşitli hediyeler takdim etti.
Özgen Gökçe, Valilik ziyaretinin ardından babası Rahmi Gökçe'nin Tokat'ta görev yaptığı 1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün de katıldığı törenle temeli atılan ve 1928 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan Devegörmez Mahallesinde bulunan Gazi Paşa İlkokulu'nu ziyaret etti.
Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ali Uçar ve yerel tarihçi Hasan Erdem beraberinde gerçekleşen ziyarette Gazi Paşa İlkokulu Müdür Yardımcısı Ahmet Polat, Özgen Gökçe'ne okulun temelinin atıldığı 1924 yılında yapılan törenden fotoğraf gösterdi. Fotoğraf karşısında şaşkınlık ve sevinç yaşayan Özgen Gökçe, tarihi fotoğraf karesinde babasını gördü. Çok heyecanlandığını ve mutlu olduğunu belirten Gökçe, Tokat'ta olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Bu ziyaretin çok anlamlı bir ziyaret olduğunu belirten Gökçe, "Tokat'ı görmeyi her zaman çok istemiştim. Bir defa Niksar'a geldim. Tokat merkeze uğrayamamıştım. Kısmet bugüneymiş. Babam Tokat'ı çok anlatırdı. Biz de hep merak ederdik. Bu güzel şehri çok beğendim" diye konuştu.
Vali Cevdet Can'ın da kendisini samimi bir şekilde karşılayıp, güler yüzle ağırladığını belirten Gökçe, "Tokat çok şanslı. Çok samimi ve içten bir Valisi var. Böyle bir Vali her ile nasip olmaz" diye konuştu.
Gökçe ve beraberindeki arkadaşı daha sonra Tokat Yağıbasan Medresesi'ni ziyaret etti.

Sayfa Başı