Tokat'ta Tarih Kokan Çekimler | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Tokat'ta Tarih Kokan Çekimler

TRT Anadolu ....

2015-09-29
Tokat'ta Tarih Kokan Çekimler

TRT Anadolu ( Diyanet TV) Tokat'ta ki 900 adım da 900 yıllık tarihi yerlerde çekimler yapmak için Tokat'a geldi.
TRT Anadolu ( Diyanet TV) tarafından 13 bölümden oluşacak olan Ülkemizde ki tarihi mekanlarda fotoğrafçılık adı altında yeni bir program hazırlıyor. Çekimlerinin ülkenin değişik yerlerinde devam eden programın Tokat'taki çekimleri tamamlandı.
Tokat'ta ki Halit sokaktan başlayan çekimler Ulu cami, Sulu Han, Arastalı Bedesten, Takyeciler camisi, Deveciler Hanı ve Ali Paşa camisinde son buldu.
Program sunuculuğunu tanınmış Fotoğrafçılarından olan ve Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise 10. büyük fotoğrafını çeken Hasan Yazanel yaptı.
Programda İslam eserleri ve fotoğrafçılık adına yollara düştüklerini belirten Yazanel 'TRT Anadolu Tv adına bir taraftan Fotoğraf tanıtımı bir taraftanda o bölgedeki İslam eserlerini tanıtıyoruz. Buraya gelme amacımız ise burada ki 900 adımda 900 yıllık tarihi tanıtmak ve fotoğraflandırmak. iki değerli dostum ve arkadaşımızın misafiri olarak burada bulunuyoruz. Diğer illerde ki programlar da hep öğrenci alıyorduk ama burada konuk olan ben oldum'.
Tokat'ın tarihi dokusuna hayran olduğunu belirten Yazanel 'Burası öyle dolu ki her adımın her tarafı ayrı bir güzel. Burada nereye adım atsanız ne tarafa dönseniz ayrı bir güzellik var, ama aslında bir buraya bir günlük için geldik ama buradaki güzellikler bir güne sığmayacak kadar çok. Bu güzel şehrin bir sloganı var. 900 adımda 900 yıllık tarih. Burası o kadar dolu ki 900 yıldan daha da fazlasını bulmakta mümkün. Adamışlarımız bizlere buraları tek tek gezdirerek burada gördük bu güzellikleri' diye ifade etti.
Tokat bu programda gezdikleri altıncı ilimiz olduğunu belirten Yazanel, 'Ankara, Kırşehir, Yozgat, Kayseri, Zile ve Tokat'tayız. Yolculuğumuza başlayalı bir ay oldu. Yollarımız çok uzun ve dolaşmaya da devam edeceğiz. Bu programımız TRT de 13 bölümlük bir seri olacak. Bundan sonraki adımımız Şehzadeler Şehri Amasya olacak'.
Ekip ile Anadoluyu dolaştıklarını belirten Fotoğraf sanatçısı Hasan Yazanel 'her gittiğimiz yerde o ile ait iki öğrenci alıyoruz ve onlarla beraber şehri tanıyoruz, şehri tanıtıyoruz, portreleri tanıyoruz. Portreler o şehrin yaşayan bireyleridir, fotoğrafın yaşayan güzellikleridir' dedi.

Sayfa Başı