SULUSARAY MODERN BİR EĞİTİM YUVASINA KAVUŞTU | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

SULUSARAY MODERN BİR EĞİTİM YUVASINA KAVUŞTU

Sulusaray Çok Programlı Anadolu Lisesi açılış töreni

2015-10-07
SULUSARAY MODERN BİR EĞİTİM YUVASINA KAVUŞTU

Sulusaray'da "Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Sentetik Çim Saha" açılışı Vali Cevdet Can'ın katılımı ile gerçekleştirildi.
Sulusaray Çok Programlı Anadolu Lisesi açılış töreni öncesinde ilçede eğitim gören tüm öğrencilerin katılımı ile okul bahçesinde İlköğretim Haftası münasebetiyle kutlama programı düzenlendi.
İlköğretim Haftası etkinlikleri ve açılış törenlerine Vali Cevdet Can'ın yanı sıra Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, İl Jandarma Komutanı J. Albay Erkan Alacakurt, Sulusaray Kaymakamı Nazlı Demir, Sulusaray Belediye Başkanı Halil Demirkol, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, eğitimciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan İlköğretim Haftası etkinliklerinde öğrenciler tarafından şiirler okundu.
Açılış programında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Zakir Alma, Sulusaray'ın eğitim durumu hakkında bilgiler verdi. Açılışı gerçekleştirilecek olan Sulusaray Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin içerisinde Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Temel Lise ve Meslek Lisesi bulunduğunu söyleyen Alma; lisenin 16 derslik, 4 laboratuar, Z kütüphane, kantin, toplantı salonu ve idari kısımlardan oluştuğunu belirtti.
Ardından söz alan Sulusaray Belediye Başkanı Halil Demirkol ise yaptığı konuşmada, dünyada boşa gitmeyecek tek yatırımın eğitim-öğretime yapılan yatırım olduğunu dile getirdi. İyi eğitim alabilmek ve verebilmek için mekanların çok önemli olduğuna işaret eden Demirkol, bu modern okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Daha sonra kürsüye çıkan Sulusaray Kaymakamı Nazlı Demir ise Sulusaray'ın eğitim alanında büyük bir aşama kat ettiğini söyledi.
Tokat Milletvekili Coşkun Çakır ise konuşmasında eğitim, sağlık ve savunma hizmetlerinin modern devletlerin vazgeçilmezlerinden olduğunu belirterek; "Eğitim bizim geleceğimiz. Bu alanda yapılacak yatırım, başka hiçbir şeyle kıyaslanmaz" dedi.
Açılış öncesi bir konuşma yapan Vali Cevdet Can ise son yıllarda Türkiye'de eğitim alanında mevcut okulların ve öğretmen sayısının ikiye katlandığını söyledi. Dünyada nüfus bakımından 18. sırada olduğumuzu belirten Vali Can, 2054 yılına kadar nüfusumuzun artmaya devam edeceğini, artan nüfusun iyi yetiştirilmesinin son derece önemli olduğunu söyledi. Devletimizin en çok aldığı memurun öğretmen olduğunu söyleyen Vali Can, bu durumun devletin eğitime ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi olduğunu belirtti.
Sulusaray'ın, bölgenin göz bebeği olduğunu dile getiren Vali Can konuşmasını şöyle sürdürdü; "10-15 sene sonra Sulusaray'ı tanıyamayacaksınız. Burası Antik Çağda önemli bir merkezmiş. Sular aktığı yere bir kez daha akar. Eğer bu coğrafya bunu görmüşse bilin ki gelecekte mutlaka yine görecektir. Biz de bunun hazırlığını yapıyoruz. Biz Sulusaray'a tüm yatırımlarda pozitif ayrımcılık yapıyoruz."
Sulusaray Kaplıcaları'na büyük bir yatırımcı geleceğinin müjdesini de veren Vali Can, Antik Kentte kazıların da devam edeceğini belirtti. İlçenin Antik Kent üzerine kurulduğunu belirten Vali Can, TOKİ tarafından ilçeye 200-250 konut yapılmasıyla birlikte kazı çalışmalarının daha da hız kazanacağını, Sulusaray'ın kaderinin de böylelikle değişeceğini söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından Sulusaray Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından davetliler ve eğitimcilerle birlikte okulu gezen Vali Can, okulda görev yapan öğretmenlerle de bir araya geldi. Öğretmenlere yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diledi.
Sulusaray Çok Programlı Anadolu Lisesi açılışının ardından ilçede yapımı tamamlanan ve öğrencilerin ve halkın kullanımına sunulan "Sentetik Çim Saha" nın açılışı Vali Cevdet Can ve diğer protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Çim sahada oynanan ilk müsabakanın başlama vuruşu da Vali Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu ve Tokat Milletvekili Coşkun Çakır tarafından yapıldı.
5 Ekim 2015

Sayfa Başı