ERBAA'YA 5 YENİ FABRİKA | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ERBAA'YA 5 YENİ FABRİKA

TOKAT HAYVANCILIKTA PİLOT İL OLACAK

2015-10-08
 ERBAA'YA 5 YENİ FABRİKA

AK Parti Tokat Milletvekili Adayı Zeyid Aslan, Tokat'ın hayvancılıkta pilot il olacağını ifade ederek, "Kredi değil, karşılıksız yüzde 80 hibeli bir proje. Şuanda Bakanlar Kurulunda imzaya açıldı" dedi.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım ve AK Parti Tokat Milletvekili Adayı Zeyid Aslan, AK Parti Erbaa İlçe Başkanı Mikail Altıntaş muhtarlarla bir araya geldi. Erbaa'ya yapılması planlanan hastane ile ilgili süreçten söz eden AK Partili Aslan, "Biz uzun süre hastane için yer problemi yaşadık. Erbaa'da kamu arazisi bulmak, hazine arazisi bulmak mümkün değil. Planlanırken planlamalar çok doğru şekilde yapılamamış. Şuanda hepinizin bildiği Sanayi bölgesi yakınlarında bir kısmı kamulaştırılarak, bir kısmı kamu arazisi olan bir alan tespit ettik. Projesi yapıldı ve Ocak ayı itibariyle ihale edildi. Tabi ihaleye çok sayıda firma katıldı. Bir fiyat problemi yaşandı. Sonunda bakanlık en düşük teklifi veren firmaya ihaleyi verdi. İhalenin en düşük teklifi veren firmaya verilmesinden sonra diğer teklif verenler maliyet altı bir teklif olduğundan dolayı itiraz ettiler. Kamu İhale Kurumu da bu itirazları kabul etti ve ihaleyi iptal etti. Bu defa düşük teklifle ihaleyi alan firma Kamu İhale Kurumunun bu kararına karşı mahkemeye gitti. Şuanda dava devam ediyor. Zannediyorum önümüzdeki günlerde mahkeme olumlu veya olumsuz sonuçlanacak" diye konuştu.

Erbaa'ya yapılacak adliye binasının yer sorununu geçtiğimiz hafta çözdüklerini ifade eden Aslan "3 yıldan bu tarafa adliye yeri bulmaya çalışıyorduk. Sonuçta şuanda Gençlik Merkezi yapılan yerin yan tarafında bulunan kısmı, uzun süren parsel ve imar değişikliği çabaları, sonra TEDAŞ ile yaşadığımız sorunlar, gençlik spor ile yaşadığımız sorunlar derken iki yılın sonunda geçen hafta itibariyle nihayet yer sorununu orada çözdük. Bir yılı aşkın süredir proje duruyor, para duruyor. Biz bir türlü Adliyenin inşaatına başlayamıyorduk. Ben milletvekilliğim bittikten sonra da bırakmadım bu işin peşini. Takip ettim. Onun da yer sorunu çözüldü" açıklamasında bulundu.

TOKAT HAYVANCILIKTA PİLOT İL OLACAK

Tokat'ın hayvancılıkta pilot il olacağını müjdeleyen AK Parti Tokat Milletvekili Adayı Zeyid Aslan projenin Bakanlar Kurulunda imzaya açıldığını ifade etti. Aslan "Şimdi Tokat, Yozgat ve Sivas hayvancılıkta pilot il olacak. Yüzde 80 hibe verilecek. Profesyonel işletmeler kurulması gerekiyor. 'Bir iki tane hayvan alıp buna hibe alalım' bu şekilde değil. Kredi değil, karşılıksız yüzde 80 hibeli bir proje. Şuanda Bakanlar Kurulunda imzaya açıldı. Tokat bunun içinde. Bundan Erbaa olarak istifade etmeliyiz" şeklinde konuştu.

ERBAA'YA 5 YENİ FABRİKA

Muhtarların ilçe ekonomisine katkı amacıyla yapılan tarım, hayvancılık ve sanayi çalışmaları hakkında soruları üzerine söz alan Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım şu şekilde konuştu: "Şu anda Ticaret Odası şirket kurdu. 20 ortaklı 10 dönüm sera yapılacak. Bizim Karşıyaka Mahallesinde 25 dönümlük bir yerimiz var orayı da ben tahsis edeceğim. Bu şirket burada üretime başlayacak. Salça fabrikası, ketçap fabrikası planları var şuanda. Bu tesisler için altyapı gerekiyor. Organize sanayi bölgesini doğalgaza geçirdik. Bu yatırım kaynaklı Erbaa'ya en az 5 fabrikanın daha gelmesini bekliyoruz. Doğalgazınız varsa geleceğiz diyen yatırımcılar vardı belediye olarak verdiğimiz destekle bu dönüşümü gerçekleştirdik.

Sayfa Başı