PATENCİLERE MÜJDE | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

PATENCİLERE MÜJDE

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu

2015-10-29
PATENCİLERE MÜJDE
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, Tokat'a ilk olarak tekerlekli paten sahası, daha sonra da buz pisti yapmayı planladıklarını söyledi.
Tokat Milletvekili Prof. Dr. Celil Göçer'in davetlisi olarak ilimizde bulunan ve Yazmacılar Sitesi'nde düzenlenen "Cumhuriyet Buluşması" programına katılan Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, Tokatlı gençlere çeşitli müjdeler verdi.
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay; "İki önemli görevimiz var birincisi buz hokeyi ikincisi ise tereklikli paten. Eğer buz pisti varsa buz hokeyi oynayabiliyorsunuz; ama buz pisti olmayan şehirlerimizde de tekerlikli paten oynanabiliyor" dedi.
Tokat'ta buz pisti yok, amacımız buz pisti yapmak. Bakanlığımız talep olursa, potansiyel olursa buz pisti ileriki zamanlarda programına alabilir. Fakat biz o günlere kadar şu anda sokaklarda yapılan tekerlikli paten branşını uluslararası kurallar çerçevesinde oynanması, milli takıma sporcular yetiştirilmesi amacıyla tüm illerimizde başlatmak ve yaymak istiyoruz. Dolayısıyla Tokat'ta da benim bugün gördüğüm kadarıyla sokaklarda kayan oldukça fazla tekerlekli paten kayan sporcular var. Onları arabaların arasından alıp, eğitimsiz, disiplinsiz yapılan bu sporu Tokat'ta eğitimli olarak nasıl yaparız, nasıl onlara tekerlekli paten sahası koyarak kurallar çerçevesinde müsabakaları oynatırız? Bunları düşünüyoruz şu anda.
Valiliğin önündeki alan, çocukların en çok kullandığı alan. Oraya yazın konabilir kışın kaldırılabilir bir portatif bir yapı inşa edilebilir. Ama tabi önemli olan okullarda başlatmak. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, İl Gençlik Spor Müdürlüğümüzle ve Valimizin katkılarıyla okullarda da bunu başlatmak isteriz. Burada pilot okullar seçeriz, yetenekli çocuklarımız patene başlarlar. İnşallah Tokat'tan da bir takım kurulur. Türkiye'deki müsabakalara katılır. Milli takımada sporcu verir. Bunun temellerini bugün atıyoruz." Bizi davet eden Celil Göçer'e çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Tokat Milletvekili Prof Dr. Celil Göçer ise konuşmasında; "Hekim olmak hayatın her yönüyle ilgilenmeyi gerektiriyor. İnsanın olduğu her yerde hekimin diyecek bir şeyi olmalı. Bizim öncelikle gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan kurtarmak ve sağlıklı halinin devam etmesini sağlamamız lazım. Tabi bakıyoruz şimdi, gençler nelere ilgi duyuyor, meydanlarda paten kayıyorlar. İmkân olsa buz hokeyi yaparlar. Bir işi zorlayarak olmuyor, doğal bir merak varsa biz onu çocuklarda disipline etmemiz lazım. Bunu bilimsel esaslarla yapmamız lazım. Bu anlamda hocamız üniversitede akademisyen, ama onun yanında akademisyen disiplinini buz hokeyine de katkı sağlıyor. Buz hokeyi güzel bir spor. Konsantrasyon var, refleks var ve kondisyon var. Bir de eğitim var. Bunların sayesinde bakın çocuklarımızı geliştiriyoruz. Çocuklarımız bunları yaptıklarında hem bedensel hem de zihinsel kontrol kabiliyetleri çok artacak. Hem sporcu olacak hem de derslerinde başarılı olacaklardır. Benim için de hasta olmayacaklar ilerde. Bağımlıklara teessür etmeyecekler, sokaklara inmeyeceklerdir. Gençlerimizin sporla ilgilenmesi toplumun sağlıklı olmasını, toplumun elit olmasını, toplumun kaliteli olmasını getiriyor. O yüzden şimdi çocuklarımıza biz diyoruz ki internette fazla zaman geçirmeyin, yaramazlık yapma hayatta yapma dememek lazım, hayır dememek lazım. Şunu yap demek lazım yani alternatif oluşturmak lazım. Hayat boşluk kabul etmiyor çünkü. Zaman içerisinde paten ile ilgili tesislerde kazandırırız ümit ediyorum. Tokat'ımıza ayrı bir spor alanı açmış olacağı, ayrı bir eğlence alanı açmış olacağız, Tokat'ımıza da bir kazanım olacak. Daha önceden sizde yapıyor muşsunuz? "Benim yaşım geçti, Almanya'da küçükken belli bir dönem amatör olarak yaptım ama tabi belli bir yaştan sonra yapmak doğru değil. Bizim görevimiz Tokat'ımıza hizmet etmek, bir yerimizi kırarız sonra, o yüzden risk almamak gerek.
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Cüneyt Kozan da yaptığı açıklamada; "2016 AVM ve küçük buz pistlerini birleştirecek Minikler Turnuvası, ulusal bir turnuva şehirlerde başlayıp şehirlerarası bir Türkiye Şampiyonu çıkaracağımız küçük pistleri bir araya getirmek istiyoruz. Toplam 14 tane "Olimpik Buz Pisti" projesi var, üç yıl içerisinde tamamlanacak olan. Tokat'ta da olsun istiyoruz ki çok merkez bir mevkii de bu şekilde liglerimizi bizde gerçekten bütün ülkeye yaymış olacağız." dedi.
Federasyon Başkanı Akay tarafından Vali Cevdet Can, Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Tokat Milletvekilleri Coşkun Çakır ve Celil Göçer'e "Buz hokeyi topu" hediye edildi. Vali Cevdet Can da Akay'a Tokat'a özgü çeşitle hediyeler takdim etti.
Sayfa Başı