Kale Köyünde Güneş Enerjili Su Deposu | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Kale Köyünde Güneş Enerjili Su Deposu

Tokat İl Özel İdaresi tarafından yapılan Kale köyü İçme Suyu ....

2015-11-30
Kale Köyünde Güneş Enerjili Su Deposu

Tokat İl Özel İdaresi tarafından yapılan Kale köyü İçme Suyu deposunun elektrik ihtiyacının Güneş Enerjisinden Karşılanması Projesi kapsamında kurulan Kale köyünde incelemede bulundu.

Tokat İl Genel Meclisi üyeleri tarafından alınan karar ile Erbaa ilçesine bağlı Kale köyünde Tokat İl Özel İdaresince içme suyu deposunun elektrik ihtiyacının karşılanması amacıyla güneş enerjisi paneli yapıldı. Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Erbaa İl Genel Meclis Üyeleri Ali Aslan ve Mesut Er ve Köy Muhtarı Ersan Şahin ile birlikte su deposunda incelemede bulundu. İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer yaptığı açıklamada, ‘' Tokat İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi olarak yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu projelerimizden bir tanesini de Kale Köyümüzde gerçekleştirdik. Su depolarının elektrik ihtiyaçlarını güneş enerjisinden elde ettiğimiz elektrik ile karşılayacağız. Güneş enerjisinin kullanıldığı Avrupa ülkelerinin birçoğuna canlılık gelmiştir. O bölgelere büyük ekonomik katkı sağlamıştır. Tokat'ın birçok bölgesi gün ışığı enerjisine müsaittir. 2015 yılı içerisinde Tokat'ta 3 köyümüzde bu projemizi gerçekleştirdik. İlerleyen zaman içerisinde bunun sayısını artıracağız. Kale köyümüzde de ki kurulan güneş enerjisi toplam 78 panelden oluşmaktadır. Bu da su deposunun elektrik ihtiyacının tamamını karşılamaktadır'' dedi.

Kale Köyü Muhtarı Ersan Şahin , "Özel İdaremiz köyümüzün bütün ihtiyacını karşılamaktadır. Çöplerimiz düzenli bir şekilde toplanmaktadır. Tarımdan elde ettiğimiz ekonomik gelir artmıştır. Güneş paneli kurulmadan önce içme suyu elektrik faturasını toplamakta ve yatırmakta zorluk çekmekteydik. Bu paneller sayesinden elektrik maliyetlerini sıfıra indirdik. Özel idaremize, il genel meclisimize teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Sayfa Başı