3G Projesi Hayata Geçiriliyor | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

3G Projesi Hayata Geçiriliyor

Geleceğin Gönlüne Girmek (3G) Projesi” görüşülerek...

2015-12-08
3G Projesi Hayata Geçiriliyor

Tokat İl Genel Meclisi Aralık ayı toplantısının 2'nci birleşiminde "Geleceğin Gönlüne Girmek (3G) Projesi" görüşülerek karara bağlandı.

Tokat İl Genel Meclisi Aralık ayı toplantısı İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer başkanlığında yapıldı. Tokat İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan "Geleceğin Gönlüne Girmek (3G) Projesi" görüşülerek karara bağlandı. "Geleceğin Gönlüne Girmek (3G) Projesi" ile ilgili açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer şöyle konuştu; ‘' Tokat İl Özel İdaresinin 2016 yılı bütçe görüşmelerini tamamlamış bulunmaktayız. Bütçemizde sağlık, eğitim, tarım, tarımsal alt ve üst yapılar, kültür ve turizm yatırımlarının yanında sosyal içerikli projelere de kaynak aktarmış bulunmaktayız. Bu projelerden birisi de "Geleceğin Gönlüne Girmek Projesi (3G)"dir. Projemizin amacı, İlimiz hudutları dahilinde yer alan köylerde öğretim gören özellikle ilk ve orta okul çağındaki, öncelikle dezavantajlı ve engelli öğrenciler olmak üzere ailelerinin geliri olmayan ya da ekonomik durumu yetersiz olan çocukların giyecek, kültürel, sosyal, v.b. ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. İl genel meclis üyelerimiz, köy muhtarlarımız ile proje ortağı olarak belirlediğimiz Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesindeki İl/İlçe milli eğitim müdürlükleri, okul müdürleri ve diğer bir proje ortağımız olan Türk Kızılayı Tokat Şube Başkanlığı temsilcilerinin iştirakiyle oluşturulacak komisyon marifetiyle tespit edilecek. Bu proje kapsamında, komisyonumuzca belirlenen çocuklarımız için, kıyafet, spor gereçleri, eğitim araçları, kırtasiye malzemeleri, hikaye kitabı, roman, v.b. ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında İlimizdeki ballıca mağarası ve müzeler gibi tarihi ve turistik yerler başta olmak üzere çocuklarımızda tarih ve ecdat bilincini artırmaya yönelik olarak Ulusal bayramlarımızda Çanakkale, Anıtkabir, T.B.M.M.,vb. geziler yapmayı planladık'' dedi.

Proje için 2016 yılında 100 bin Türk Lirası ödenek ayırdıklarını kaydeden İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer,''Proje bütçesinin yeterli olmayacağı düşünülebilir. Ancak İdaremiz sadece maddi olanaklarını ortaya koymamaktadır. Özel İdaremiz malumunuz olduğu üzere araç, gereç ve insan kaynakları kapasitesi ile çok büyük olanaklara sahiptir. Proje uygulamasında öz kaynaklarımızın tümü kullanılacaktır. Yine Türk Kızılayımızdan projemize çok büyük katkı sağlayacağının sözünü aldık. Keza Milli Eğitim Müdürlüğümüz özellikle insan kaynaklarıyla çok büyük kapasiteye sahiptir. Gelecek yıllarda ihtiyaca göre ödeneğin revize edilmesi mümkündür. İlerleyen yıllarda projenin başarısına göre projenin kapsamını genişletmeyi, proje ortaklarını çoğaltmayı ve proje bütçesini daha yukarılara taşımayı hedefliyoruz. Ancak şu bilinmelidir ki Özel İdare olarak yoksul, dezavantajlı ve engelli çocuklarımızı asla sahipsiz bırakmayacağız. Hayırlara vesile olması dileğimle saygılarımı sunarım'' şeklinde konuştu.

Sayfa Başı