ERBAA MEVLANA ORTAOKULU HOLLANDA YOLCUSU | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ERBAA MEVLANA ORTAOKULU HOLLANDA YOLCUSU

LİDER ÖĞRETMEN OLMA YOLUNDA Projesi...

2015-12-19
ERBAA MEVLANA ORTAOKULU HOLLANDA YOLCUSU

Öğretmen Akademisi Vakfı'nın, (ÖRAV) düşünen, sorgulayan ve araştıran bir eğitim modelinin ülkemizde uygulanmasına katkıda bulunmak amacıyla verdiği "Öğrenen Lider Öğretmen" semineri; MEVLANA ORTAOKULU'nda 7-8 Mart 2015 tarihlerinde yapılmıştı. Erasmus+ Ana Eylem 1 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği projesinin temelini oluşturan bu seminer meyvelerini vermeye başladı.
MEVLANA ORTAOKULU'nun ERASMUS+ Ana Eylem 1 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında hazırladığı; "LİDER ÖĞRETMEN OLMA YOLUNDA" isimli 2015-1-TR01-KA101-017881 referans numaralı projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı (TÜRKİYE ULUSAL AJANSI) tarafından kabul edilerek,18.234 Euro hibe almaya hak kazandı.
Proje kapsamında; MEVLANA ORTAOKULU'nun 9 öğretmeni; HOLLANDA'nın Harderwijk şehrinde Stichting Happy Society Eğitim Kurumu eğitimcileri tarafından verilecek olan "ETKİLİ İLETİŞİM VE LİDER EĞİTİMCİ" konulu 1 haftalık kurs programına katılacaklardır. Eğitim-Öğretim'in aksamaması için, Ağustos ayında planlanan proje hareketliliği; Türkiye Ulusal Ajansı ile Mevlana Ortaokulu arasında karşılıklı imzalanan sözleşme sonrası, Mevlana Ortaokulu'nda yoğun bir çalışma başladı.

Erasmus+ projesi hakkında açıklamalar yapan Okul Müdürü Ömer ÇETİN; kendisini mesleki ve kişisel açılardan sürekli olarak geliştiren, alanıyla ilgili fırsatları ve imkanları araştıran, mesleki açıdan da oldukça başarılı bir öğretmen kadrosuyla çalışmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Okul Müdürü Ömer ÇETİN; " Avrupa'da alacağımız eğitimin yanı sıra; Orada yapacağımız okul ziyaretleri neticesinde, Avrupa eğitim sistemini yerinde görerek, orada uygulanan yöntem ve teknikleri okulumuzda uygulama imkanı bulacağız. Okulumuzda "Eğitimde yenilikçi yaklaşımlar " kapsamında 5 ayrı projeyi uyguluyoruz. Uluslararası projeyle taçlanan yerel projelerimizin okulumuz başarı çıtasını yükselteceğini düşünüyoruz. Böylelikle ilçemiz eğitimindeki kalite çıtasını da daha yukarı taşıyacağız." dedi. Ayrıca; projenin hazırlanmasında emeği geçen, projenin koordinatörü Mevlana Ortaokulu Matematik Öğretmeni Uygar YILDIRIM'a teşekkür etti.

Sayfa Başı