Niksar'da Saldırı | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Niksar'da Saldırı

23 YILLIK GAZETECİ SALDIRIYA UĞRADI

2015-12-19
Niksar'da Saldırı

Tokat'ın Niksar ilçesinde gazetecilik yapan 50 yaşındaki Ali Özyurt, haberini yaptığı bir belediye işçisinin yakınlarının saldırısına uğrayarak hastanelik oldu.

23 YILLIK GAZETECİ SALDIRIYA UĞRADI

Niksar'da 23 yıldır gazetecilik yapan evli ve üç çocuk babası Ali Özyurt, yaklaşık bir hafta önce kentte yayın yapan bir yerel haber sitesine, belediyede çalışan E.K. ile ilgili haber yaptı. Haberinde E.K.'nın, Belediye Başkanı Özdilek Özcan tarafından görev değişikliğiyle atıl bir göreve getirildiğini yazdı. Haberin devamında E.K.'nın ağabeyi S.K.'nın "Başkan Özcan kardeşimi ya eski görevine iade edecek ya da işten çıkaracak" şeklinde etrafta konuştuğu iddialarını gündeme getirdi.

YAKLAŞIK 10 KİŞİ SALDIRDI

Akşam saatlerinde arkadaşını ziyaret etmek için sanayi sitesine giden Ali Özyurt, burada haberini yaptğı E.K'nin ağabeyi S.K. ve yanındaki sayıları 10'u bulan bir grup tarafından saldırıya uğradı. Özyurt'un aldığı darbelerle yüzünde şişlikler oluştu. Sanayi sitesinde bulunan diğer esnafların araya girmesiyle kavga sonra ererken, Ali Özyurt kendisine ait otomobiline binerek ilçe merkezine döndü. Niksar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi olan Özyurt, ardından Devlet Hastanesine giderek burada darp raporu aldı. Özyurt'un şikayeti sonrası polis S.K.'yı gözaltına aldı.


"YAPTIĞIM HABERDEN DOLAYI SALDIRIYA UĞRADIM"

Hastane çıkışında açıklama yapan Ali Özyurt, yaptığı haberden dolayı saldırıya uğradığını söyleyerek, "Haberde, kendi kardeşinin hakkını, hukukunu savunamayan bir insan bana saldırıda bulundu. Mesele, belediyede çalışan bir şahsın bir ay önce basın yayın bölümünden, park bahçelere atanmasıydı. Bunu haber yapmıştım. Ben onların haklarını, hukuklarını savunurken o şahıslar bana saldırdı, kötü şekilde darp edildim. Mesele tamamen yaptığım haberden dolayı. Tamamen gazetecilikten dolayı yapılan bir saldırı bu. Şikayetçiyim" dedi.

ANADOLU BASIN YAYIN BİRLİĞİ ÖZYURT'A DESTEK VERDİ

Yaşanan olay sonrası Niksar'a giderek Ali Özyurt'a destek veren Anadolu Basın Yayın Birliği Tokat Temsilcisi Yakup Orakçı da olayı şiddetle kınadığını belirterek, "Gazetecilik mesleğini şiddetle susturmak isteyenlere gerekli cevabın hukuk çerçevesinde verileceğine inanıyorum. Bu şekilde şiddete maruz kalmasına çok üzüldük. Biz de bu olayın takibi olacağız" diye konuştu.

Sayfa Başı