MEVLİD KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

MEVLİD KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

Mevlid Kandili Mesajları

2015-12-21
MEVLİD KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

22 Aralık Salı gününü Çarşambaya bağlayan gece Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)'in dünyayı şereflendirmesinin 1445. yıl dönümünü idrak edeceğiz.

Kandiller; ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevî feyziyle de daralan gönüllerimizi aydınlatan, zihinlerimizi berraklaştıran gecelerdir.
Mevlid Kandili de insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin (s.a.s.) doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.
Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'de "Andolsun ki Resûlullah'da sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çokça zikredenler için güzel bir örnek vardır." (Ahzâb, 33/21) buyrularak Sevgili Peygamberimiz'in hayatı bizlere ‘en güzel örnek' olarak takdim edilmekte ve onu örnek almamız istenmektedir. O yüce elçi ferdî, ailevi ve sosyal hayata dair söz ve davranışları ile kıyamete kadar kalıcı bir rehberlik ve örneklik sunmuştur.
Peygamber efendimizin (s.a.s.) ümmetinden olmak, ayrı bir bahtiyarlıktır. Tebliğ ettiği ilahi kelam'la birlikte Zatı'nın da bilinmesi ayrı bir rahmettir. Bu kutsal gece vesilesiyle Allah'a imanımızı, Peygamberimiz' e sevgi ve bağlılığımızı yeniden gözden geçirmeli ve O'nun getirdiği ilahi emir ve yasaklara ne kadar uygun bir hayat sürdüğümüzün vicdani muhasebesi yapılmalıdır. Çünkü bugün toplum ve tüm insanlık olarak O'nu anlamaya, anlatmaya ve insanlığa hediye ettiği Muhammedî sevgi ile şekillenmeye muhtacız.
Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandili'nin bütün insanlığa rahmet huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.
Mevlid Kandilinin Peygamber Efendimizi yakından tanımaya, sevmeye ve O'nun sevgisi etrafında birleşmeye vesile olmasını Yüce Mevla'dan temenni ediyor, İlçemiz, Ülkemiz ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyorum.

Mehmet CEYLAN

Erbaa Müftüsü

Milletimiz ve bütün İslam âlemi her yıl yeni bir heyecanla Yüce Rabbimizin bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderdiği ve peygamberler zincirinin son halkası olan Hz Muhammed (S.A.V)'in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu eşsiz örnek ahlâkını özümsemek, ona duyulan engin ve içten sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak ve neticesinde iyi insan, iyi bir mümin olma düşüncesiyle asırlardır onun dünyaya gelişini Mevlit Kandili olarak kutlamaktadır.
Peygamber Efendimiz (S.A.V), ırk, dil, renk, yaş, cinsiyet ve sosyal statü farkı gözetmeksizin "insana" yani "yeryüzünün şerefli halifesine" sorumluluklarını öğretmiştir.
Bugün körelmeye yüz tutmuş hassasiyetler, ubudiyeti unutmuş zihinler, hırs, tamah, kibir ve güç tutkusuyla kararmış kalpler, belleğini yitirmiş, medeniyetinin değerlerini heba etmiş toplumlar onun mevlidini idrak ederek Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in örnekliği ve rehberliğiyle yeniden bir doğuşa muhtaçtır.
Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Mevlid-i Şeriflerini tebrik ediyor, Mevlid-i Nebi'nin, dünyanın muhtelif yerlerinde çiğnenen ve zedelenen insanlık onurunun yeniden yücelmesine ve korunmasına vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Abdulkadir DEMİR
Erbaa Kaymakamı

Sağanak nur yağmurları inerken yedi kattan

O gece sendin gelen ezel kadar uzaktan

Melekler her zerreye müjde verirken Hakk'tan

O gece sendin gelen Yâ Hazreti Muhammed

Rehberimiz, iki gözbebeğimiz, Hz. Muhammed Mustafa (SAV) Efendimizin dünyayı şereflendirdiği gece olan Mübarek Mevlid Kandilinizi en içten dileklerimle kutlar, O'nun çağları aşan kutlu mesajını idrak edip, hayatını ona göre düzenleyebilen ümmetin fertleri olmamızı nasip etmesini Yüce Rabbimizden niyaz ederim.

Ecz Hüseyin Yıldırım

Erbaa Belediye Başkanı

Sayfa Başı