PAZAR ŞEHİDİNİ UĞURLADI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

PAZAR ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Pazar şehidini uğurladı

2015-12-23
PAZAR ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonrası ağır yaralanan ve kaldığı GATA'da şehit düşen 47 yaşındaki 2 çocuk babası özel hareket polisi Atilla Güneş, memleketi Tokat'ın Pazar ilçesinde son yolcuğuna uğurlandı.

Ankara'daki tören ardından uçakla Sivas'a getirilen şehit Atilla Güneş, karayoluyla Sivas Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla ilçeye getirildi. İlçe kaymakamlık binası önüne getirilen şehit Güneş'i, silah arkadaşları cenaze aracından alarak tören yapılacağı alana omuzlarında taşıdı. Bu esnada şehidin eşi Sibel, çocukları 10 yaşındaki Doğan ve 18 yaşındaki Alperen Güneş kendileri için hazırlanan sandalyeye oturdu. Gözü yaşlı anne, çocuklarına sarılarak gözyaşı döktü. Vali Cevdet Can'ın teselli ettiği Sibel Güneş bu sırada "Eşimle gurur duyuyorum" dedi. Acılı aileyi yakınları ve kadın polisler teselli etti. Cenazeye ayrıca Zile Cezaevi'nde tutuklu kardeşi Bülent Güneş de katıldı. Sivil polislerin yanında saf tutan Ahmet Güneş de gözyaşlarına hakim olamadı.

ÇOCUKLARI YÜREKLERİ DAĞLADI

Ardından şehit Atilla Güneş'in özgeçmişi okundu. Daha sonra cenaze namazı kılındı. Namaza Vali Cevdet Can, Tokat Jandarma ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, AK Parti Tokat Milletvekilleri Coşkun Çakır, Zeyid Aslan, Celil Göçer, CHP Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, ilçe belediye başkanları ve yaklaşık iki bin kişi katıldı. Cenaze namazının kılındığı sırada Vali Can'ın yanında saf duran 18 yaşındaki Alperen, kardeşi Doğan'ı önüne alarak cenaze namazına devam etti. Cenaze namazı sonrası babalarına dua eden Alperen ve Doğan, gözyaşlarına hakim olamadı. Kılınan cenaze namazı sonrası şehit Güneş, silah arkadaşları tarafından alınarak kaymakamlık çıkışında bulunan ambulansla taşındı. Cenazenin taşındığı sırada şehit Güneş'in büyük oğlu Alperen babasının tabutunu ön tarafta taşıdı. Ambulansa koyulan cenaze Menteşe Köyü'ne götürülerek burada toprağa verildi.

POLİS OLMAK İÇİN AMELİYAT OLMUŞ

Bu arada cenazeye katılan şehit Atilla Güneş'in çocukluk arkadaşı olan Pazar Kültür Yardımlaşma Danışma Derneği Başkanı Cengiz Çevik, "Öncelikle Türkiyemiz'in başı sağ olsun. Şehidimiz bundan 23 yıl önce askerliğini bitirdikten sonra özel hareket polisi olmak için yanağında ben vardı. O benin alınması için hayati tehlikesi olmasına rağmen şehidimiz vatana olan hizmetinden, sevgisinden dolayı bu beni aldırdı. Polisliği çok sevdiği için benini aldırdı. Bizim özel harekat polisimizin vatana sevgisinin bir ispatıdır bu yanağında ki beni aldırması" dedi.

Sayfa Başı