VERGİ REKORTMENLERİNE TEŞEKKÜR BELGESİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

VERGİ REKORTMENLERİNE TEŞEKKÜR BELGESİ

Vergi Haftası nedeniyle Defterdarlık tarafından düzenlenen törenle

2016-03-03
VERGİ REKORTMENLERİNE TEŞEKKÜR BELGESİ

Vergi Haftası nedeniyle Defterdarlık tarafından düzenlenen törenle vergi rekortmenlerine teşekkür belgesi verildi.

Tower Otel'de düzenlenen ödül töreninde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan tanıtım sunumu yapılırken, İl Defterdarı Musa Avcu günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Avcu, konuşmasında vergi haftasında kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincini oluşturmayı hedeflediklerini ifade ederek, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilerek vergi ödeme alışkanlığının kazandırılıp, mükellef ve idare ilişkilerini uyumlu hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Verginin kamusal bir yükümlülük olduğunu kaydeden Avcu, vergi deyince akla ülke kalkınmasının geldiğini söyledi. Avcu, "Vergi mali ve sosyal verileri olan kamusal bir yükümlülüktür. Vergi geleneksel kamu giderlerinin karşılanmasında, ekonomik ve sosyal politikaların uygulanmasında vazgeçilmez bir araçtır. Vergi toplayarak hazineye kazandırmak için sürekli cebri yollara müracaat edilmekte ve her zaman olumlu sonuçlar alınamamaktadır. Vatandaş ile kucaklaşmadan, toplumda vergi bilinci oluşturmadan vergi toplamanın mümkün olmadığı malumlarınızdır. Vergi deyince akla gelmesi gereken bir başka hususta ülke kalkınmasıdır. Kalkınmanın yegane kaynağı hepimizin bildiği gibi vergilerdir. Eğer müreffeh bir gelecek istiyorsak bu daha sağlıklı bir vergi bilinci oluşturulmasıyla olabilir" dedi.

Törende konuşan Vali Cevdet Can ise üretim yaparak ülkeye itibar katanlara itibar katılacağını ifade etti.

Bir ülkenin üç tane ana hedefi olduğunu söyleyen Vali Can, konuşmasında şunları ifade etti. " Bir, devletin bekasını sağlamaktır. İki, halkın refahını sağlamaktır. Üç, demokratik yaşamın inşasını gerçekleştirmektir. Halkın refahını ve devletin bekasını sağlamakta işte bu vergilerden geçiyor. Vergileri alma noktasındaki sistemi vatandaşlarımızın hizmetlerini kolaylaştıracak şekilde ve bizim sistemimizi onlara yaklaştırabilecek şekilde gerçekleştirirsek işte o zaman devletimizin bekası ve vatandaşın refahını gerçekleştirmiş oluruz. Bütün hedef bu. Onun için vergi haftasında da bu duyarlılık tekrar canlandırılmaya çalışılıyor. İşadamlarımız ve tüm kamu kesimlerimizle bunun için bir araya geliniyor. Önümüzdeki dönemlerde biz Tokat'ta şunu yapacağız. Sadece vergi verenler noktasında değil, turizm, tarım ve sanayide kim yatırım yapmış, kim üretim yapmış, kim Tokat'a itibar katmış ise biz de Tokat'a itibar katanlara itibar katma noktasında bir belge töreni yapacağız. Belki bir kısmını tarım fuarında, belki başka etkinlikte ortaya çıkaracağız. Ülkesine itibar katanlara itibar katacağız bizde. Hepimizin amacı ülkemize itibar katmaktır. İtibarlı ülke yapmaktır."

Törende 2014 yılı Kurumlar Vergisi il birincisi Dimes Gıda. Ticaret ve Sanayi AŞ., il ikincisi Kılıç Petrol İnşaat Ticaret Ltd. Şti, il üçüncüsü Nobel Pazarlama Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, il dördüncüsü Olca Gıda ve Ambalaj Sanayi Ticaret Ltd. Şti., il beşincisi Cihan Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ., il altıncısı Özgür Mobilya Orman Ürünleri İmalat ve Nakliyat Sanayi Ticaret Ltd. Şti, il sekizincisi Erbaa Kaplama Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, il dokuzuncusu Yılmaz Kardeşler Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, il onuncusu Selçuk Tuğla Kiremit Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., 2014 yılı Gelir Vergisi il birincisi Ramazan Er, il sekizincisi Baki Şahiner, il dokuzuncusu Muhammed Ali Durmaz, il onuncusu Ahmet Erbıyık'a Vali Cevdet Can, Cumhuriyet Başsavcısı Semih Akgün, GOÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Kasap, İl Müftüsü Ahmet Erdem ve İl Defterdarı Musa Avcu tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.a

Sayfa Başı