Mesleğimle Geleceğime Gülümsüyorum | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Mesleğimle Geleceğime Gülümsüyorum

Erbaa Seyrantepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin düzenlediği ...

2016-03-04
Mesleğimle  Geleceğime Gülümsüyorum

Seyrantepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin düzenlediği 29.02.2016 tarihinde Erbaa Kongre Kültür Merkezinde " Mesleğimle Geleceğime Gülümsüyorum" adlı projenin tanıtım toplantısı; kamu kuruluşları yönetici ve personelleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, eğitim çalışanları, öğrenciler ve Erbaa halkının yoğun ilgisiyle yapıldı.

Projeyi tanıtmak üzere kürsüye gelen Proje sorumlusu ve okul müdürü Ali BALCI şunları ifade etti. " Mesleğimle Geleceğime Gülümsüyorum" projesi Türkiye ile AB arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi mali Yardım Aracı IPA'nın "İnsan kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı IPA 4. Bileşeni" kapsamında, insan kaynağına yatırımın güçlendirilmesi için eğitimin kalitesini artırmak, eğitim ve iş gücü piyasası arasındaki bağı güçlendirmek, kız çocukları başta olmak üzere okula devam oranlarının arttırılması ve "Özellikle kız çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması (IAREFG) " amacıyla bir hibe programı çerçevesinde geliştirilmiştir.

Ülkemiz genelinde bu programa toplam 775 proje başvurusu yapılmış, bunlardan 46 tanesi kabul edilmiş olup bunların da 14 tanesi meslek liselerine aittir. Tokat ilinde bu kapsamda onaylanan 2 projeden biriyiz. Bu durum okulumuz ve ilçemiz açısından büyük bir başarıdır.

Okulumuz tarafından proje kapsamında özellikle devamsızlık gösteren ve okulu bırakma riski bulunan öğrencileri daha istekli hale getirmek, velilerin farkındalıklarını artırmak ve öğretmenlere hizmet içi eğitimler vermek amaçlamaktadır.Proje ortaklarımız; Erbaa Belediyesi projeye lojistik anlamda, Halk Eğitim Merkezi kurs merkezi olarak destek sağlayacak, Erbaa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise alan tanıtımlarına ve öğretmenlere yönelik seminerlere katılarak projeye katkı sunacaktır.Hazırladığımız bu proje ile " İlçede mesleki eğitimde önde gelen bir eğitim kurumu olma" vizyonumuzun bir gereği olarak proje örneklem grubunu oluşturan 50 kız öğrencimize gerçek anlamda destek olmak, onların okula devamlarını sağlamak ve hayata tutunmalarını kolaylaştırmak amaçlanmıştır. Ayrıca bu proje okulumuz genelindeki diğer öğrencilere ve velilerine, okul çalışanlarına pozitif anlamda katkı sunacak, kamuoyundaki okulumuza yönelik algıların daha iyiye yönelmesinde bir katalizör görevi üstlenecek, eğitim kamuoyunu mesleki eğitimin problemlerine daha duyarlı hale getirecektir.Tanıtım toplantısında söz alan Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin YILDIRIM şunları ifade etti. "Bu proje, diğer projelerden farklı olarak kültürel gezi amacı gütmemekte, okullarımızın eğitim sorularına vurgu yapmakta ve özellikle kız çocuklarımız başta olmak üzere öğrencilerimizin eğitim sorunlarının çözümünü hedef almakta, mesleki ve kişilik gelişimi yüksek bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu anlamda yalnız Erbaa'mız için değil eminim Tokat ilimiz için de örnek teşkil etmektedir" dedi. Tanıtım toplantısında onur konuğu olarak katılan ve söz alan Erbaa Kaymakamı Abdülkadir DEMİR "Eğitimde aile çok önemlidir. Önce eğitimli aileler oluşturmak ve kültürüne bağlı nesiller meydana getirmek gerekir. Bu anlamda bu projenin eğitim sorunlarına ve özellikle kız çocuklarımıza yönelik olması nedeniyle projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasın ve iyilikleri çoğaltsın" şeklinde konuştu.

Sayfa Başı