Yadigar Artık Yalnız Değil | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Yadigar Artık Yalnız Değil

Tokat Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğince 200 koyun ve keçi...

2016-03-05
Yadigar Artık Yalnız Değil

Erbaa ilçesinde küçükbaş hayvanları ağılında çıkan yangında telef olan çiftçiye Tokat Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğince 200 koyun ve keçi verildi.

Tokat Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Turan Saldırıcıer, birlik üyelerinin verdiği 200 koyun, kuzu ve keçiyi, yangında 207 küçükbaş hayvanı telef olan Coşkun'a hediye etme kararı aldı.

Hayvanları vermek üzere Tanoba beldesine giden Saldırıcıer ve birlik üyelerini karşısında gören Coşkun, gözyaşlarına hakim olamadı.

Saldırıcıer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Coşkun'un doğal bir afet yaşadığını, 207 küçükbaş hayvanının zayi olduğunu söyledi.

Can kaybı yaşanmamasının olayın sevindirici tarafı olduğunu belirten Saldırıcıer, "Mal yerine gelebilir ama insan sağlığı yerine gelmez. Birlik olarak beraber olma adına yetiştiricilerimize mesaj çektik. Allah razı olsun, yetiştiricilerimiz 200 civarında koyun, kuzu ve keçi verdi" dedi.

Saldırıcıer, 600'e yakın üreticinin de Coşkun'a yardım etmek istediğini ancak toplanan yardımın yeterli olması dolayısıyla buna gerek görmediklerini anlattı. Saldırıcıer, Coşkun'un acısını biraz olsun dindirebileceklerini söyledi.

Coşkun da söyleyecek bir şey bulamadığını dile getirerek, "Başkanıma, birlik üyelerine çok teşekkür ederim. Beni yalnız bırakmadılar" ifadesini kullandı.

Erbaa'nın Tanoba beldesinde 24 Şubat'ta Osman Coşkun'a ait ağılda çıkan yangın sonucu 207 küçükbaş hayvan telef olmuş, sürüden geriye sadece "Yadigar" isimli kuzu kalmıştı.

Sayfa Başı