Şühedanın İzinde Huzur’da Niyazdayız | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Şühedanın İzinde Huzur’da Niyazdayız

Erbaa Müftülüğü Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Düzenledi

2016-03-19
Şühedanın İzinde Huzur’da Niyazdayız

Erbaa Müftülüğü Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Düzenledi
Erbaa'lılar Şühedanın İzinde Huzur'da Niyazda Buluştu.
Erbaa Müftülüğü ve Erbaa Gençlik Merkezi tarafından Çanakkale Zaferinin 101. Yılı münasebetiyle, Çanakkale ruhunu anlamak, anlatmak, canlı tutmak, vatanımızın bekâsı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi yâdetmek ve şehitlerimiz için okunan hatmi şeriflerin duasını yapmak amacıyla ‘‘Şühedanın İzinde Huzur'da Niyazdayız'' programı düzenlendi.


Erbaa merkez Büyük Cami'de Sabah namazında düzenlenen programa Erbaa İlçe kaymakamı Abdulkadir Demir, Erbaa İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan, kamu kurum temsilcileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
Namaz öncesi Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Sabah namazını müteakiben Erbaa müftülüğü din görevlilerinden oluşan tasavvuf musikisi korosu tarafından yapılan tesbihat, tekbir, tehlil, salâtü selam, ilahi, kaside ve dualarla devam etti.


Erbaa İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan günün anlamına yönelik sohbetinde Çanakkale zaferinin önemi üzerine konuştu ve Çanakkale savaşı ile ilgili çeşitli anektodları cemaatle paylaştı.
Erbaa da Çanakkale şehitleri ve tüm şehitlerimiz için okunan 500 hatmi şerifin duasının ilçe vaizi Hüseyin Arslan tarafından yapıldığı programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Çanakkale'de vatanını savunmak için mücadele veren askerlerin yaşadıklarının hissedilmesi için cemaate buğday çorbası ikram edilmesiyle program sona erdi.


Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Erbaa müftülüğü 17.03.2016 tarihinde Çanakkale şehitleri ve tüm şehitlerimiz için Akşam namazı sonrası Büyük Camide mevlidi şerif programı tertipledi. Mevlidi şerif sonrası Şehit ve Gaziler Derneği ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Erbaa Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.


Etkinlikler kapsamında 18.03.2016 tarihinde Erbaa Şehitliğinde program düzenlendi. Okunan Kur'an tilaveti ve günün anlamına yönelik konuşmalardan sonra, şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin duasını İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan yaptı.

Sayfa Başı