HER YERDE OKUYORUZ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

HER YERDE OKUYORUZ

Başkan Eroğlu müjdeyi verdi...

2016-03-30
HER YERDE OKUYORUZ

Tokat Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü organizesinde Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında "İnsan Okur" etkinliği düzenlendi.

Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu'nun katılımlarıyla başlayan etkinlikte Tokat Belediyesi tarafından oluşturulan stantta; gencinden yaşlısına, ana sınıfından üniversite öğrencisine, kısaca her kesimden vatandaşımıza okumanın önemine vurgu yapmak, farkındalık oluşturmak için program düzenlendi.

Programa katılarak, gençlerle sohbet eden Başkan Eroğlu ilkokul öğrencileriyle birlikte kitap okudu. Öğrencilere günde en az yarım saat kitap okumalarını tembihleyen Başkan Eroğlu, programa katılan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Okumanın dinimizin ilk emri olduğunu belirterek sözlerine başlan Başkan Eroğlu, "Okumak, dinimizin ilk emridir, yine Hz. Ali ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' demiştir. Bizim medeniyetimiz; okumayı, ilmi çok önemseyen bir medeniyettir. Okudukça insan daha çok gelişiyor, ufku açılıyor, kelime hazinesi artıyor. Bugün ne yazık ki 150 kelimeden fazlasını bilmeyen üretemeyen bir gençlik yetişiyor. Örneğin bazı sosyal medya platformları ki örneğin Twitter, sadece 140 karakter kabul etmektedir. Bunun altında yatan sebeplerden biri de insanları köreltmektir. Ben bunu yadırgıyorum. Çünkü bizim Türkçemiz çok güçlü bir dil ve bunun gelişmesi için okumayı, okutmayı önemsemeliyiz. Bizler çok büyük insanlar bilim adamları yetiştirmişiz. Bu insanlar bizlere örnek olmuşlar. Buradaki tüm çocuklarımıza iyi bir insan olmayı öneriyorum.

Bugün Tokat'ta Cumhuriyet Meydanında "İnsan Okur" başlığı ile güzel bir etkinlik yapıyoruz. Bir farkındalık oluşturuyoruz. Ana sınıfından üniversite öğrencisine, esnafından memuruna kısaca her kesime okumayı aksettirmek istedik. Her gün bu tür etkinlikleri çoğaltmalı ve evlerimizde uygulamaya koymalıyız" dedi.

Başkan Eroğlu Açık Kütüphaneler Yapılacağının Müjdesini Verdi

Vatandaşlarımızı her platformda okumaya teşvik etmek için açık kütüphaneler kurulacağını belirten Başkan Eroğlu, "Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve belediyemiz olarak ortaklaşa bir çalışma ile açık kütüphaneler yapacağız. Açık kütüphanelerle insanlarımız her yerde kitap okuyabilecekler. Hem kitap okuma alışkanlığını ortaya çıkartırken diğer taraftan bir farkındalık oluşturmak için bu tür projeler yapacağız.

Bu etkinlikte katkı sağlan Kültür Müdürlüğümüze, İl Halk Kütüphanemize ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum" dedi.

Sayfa Başı