Dr. Cevdet Aykan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Dr. Cevdet Aykan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi

Eski Sağlık Bakanı Dr. Cevdet Aykan'ın ismi...

2016-05-04
 Dr. Cevdet Aykan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi

Eski Sağlık Bakanı Dr. Cevdet Aykan'ın ismi Tokat Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne verildi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu'nun 22 Kasım 2015 tarihli onayı ile Dr. Cevdet Aykan'ın isminin Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne verildi. Eski Sağlık Bakanı Dr. Cevdet Aykan'ın Tokat'a yapmış olduğu teşekkür ziyareti dolayısı ile Kamu Hastaneleri Birliği'nde düzenlenen programa Tokat Valisi Cevdet Can, eski Devlet Bakanı Metin Gürdere, Gaziosmanpaşa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Kara, Tokat İl Sağlık Müdürü Yunus Topal, Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mehmet Erşan, Tokat Tabip Odası Başkanı Dr. Bilal Durmaz, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Müberra Kılıç ile davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mehmet Erşan, siyasi ve mesleki hayatı başarılarla dolu olan ve Tokat'a ciddi katkıları bulunan Dr. Cevdet Aykan'ın isminin Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne verilmesi dolayısı ile bir araya geldiklerini kaydetti.

Eski Sağlık Bakanı Dr. Cevdet Aykan, isminin hastaneye verilemesinden dolayı Sağlık Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu'na teşekkür ederek, "Bu hastaneye ismimin verilmesini, hayatımda bu ilde yaptıklarımın ve temsil ettiğim değerlerin anlamlandırılması, onurlandırılması oldu. Bunda pek çok emeğin, beklentinin yeri vardır. Tüm bunlara teşekkür için huzurunuzdayım. Geçen 4-5 yılda adımın Tokat'ta bir hastanede olmasının hakça olacağı hemşehrilerimin konuşmalarında kaldı, bunu dillendirmeyi bir gönül borcu bildiler. ve bu konuşmaların somut bir öneriye dönüştürülmesini insani bir sorumluluk sayan Sn. Dursun Alpat'a, Milletvekilimiz Prof. Dr. Celil Göçer'e teşekkür de benim gönül borcumdur" dedi.

TOKAT VE YÖRESİNİN İLK İLK AKIL VE SİNİR HASTALIKLARI UZMANI

Aykan, Tokat'ta ilk akıl ve sinir hastalıkları uzmanı, psikiyatrisi olduğunu ifade ederek, "O yıllarda akıl hastalıkların bozukluğu, şikayetleri ile Tokat'ta hekime getirilen hastalara 'bu hekimlik işi değil' deniliyordu. Bu, hastalıkların nedenin ve tedavisinin de bilinmemesinin ifadesiydi. Bu şikayetlerle gidilen tekkeler, hocalar vardı. Bu hocalardan en bilinenin evine gitmiş, evinin altında hastalarını zincire bağladığı ahırı görmüştüm. Hoca kendine gelen hastaları 1-2 gece bu zincirlere bağlı olarak ahırda tutuyordu ve bu uygulaması ile hastanın içindeki kötünün, şeytanın kovulduğuna inanılıyordu. Tokat'taki 4 yıl akıl ve sinir hastalıkları olarak çalışmalarımı, onun bilgisi ve etiğiyle yaptım. Akıl sağlığı ve hastalıklarını bilinir kıldım, ona bakışı değiştirdim" diye konuştu.

Daha önce Tokat Devlet Hastanesi'ne Dr. Cevdet Aykan'ın ismi verilirken, hastanenin yeni yerine taşınması ile birlikte hastane Tokat Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye devam etmişti.

Sayfa Başı