NİKSARLILARDAN BOĞAZDA TANITIM | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

NİKSARLILARDAN BOĞAZDA TANITIM

İstanbul’ da yaşayan Niksar Eryaba Köyü sakinleri...

2016-05-23
NİKSARLILARDAN BOĞAZDA TANITIM

İstanbul' da yaşayan Niksar Eryaba Köyü sakinleri, köylerine has Muhacir Baklavasını tekneli boğaz gezisinde tanıtımını yaptılar.

1924 yılında mübadele yoluyla Selanik' ten gelerek, Niksar Eryaba Köyüne yerleşen hemşehrilerimizce İstanbul'da Niksar'ın 44. Derneği olarak kurulan Niksar Eryaba Köyü Derneği'nin kuruluş ve muhacir tatlısı tanıtımı boğazda yapıldı.

Eryaba Köyünden, Joy Joy Turizm sahibi Salih Günal' ın teknesinde yapılan etkinliğe Niksarlılar Derneği Başkanı Şafak Gümen, Avrasya Tokatlılar Federasyonu' nu temsilen Murat Yılmaz, İstanbul Tokatlılar Platformu Kurucusu Yusuf Uzun, Yazar Asım Uzun, Sanatçı Gülfidan Aksoy, gazeteciler ve Eryaba köylülerinin katıldığı teknedeki etkinlikte Muhacir Baklavasının tanıtımı yapıldı. Programı hemşehrimiz Zekai Durak sunarken aynı zamanda da internet üzerinden yayın yapan DurakTürk Tv den de canlı yayında yayınlandı.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Joy Joy Turizm sahibi ve Eryaba Köyünden Salih Günal, atalarından gelen bu lezzeti hem tanıtmak hem de ticari boyuta taşıyarak öncelikle köylülerine ve yeni kurulacak derneklerine gelir sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Etkinliğe katılan İstanbul Niksarlılar Derneği Başkanı Şafak Gümen' de, İstanbul'da 44. Niksar derneği olan Eryaba Köyü Derneği' nin köylülerimize ve Niksarımıza hayırlı olmasını diledi. Niksar'ın tüm köyleri ve kentlileri ile "Niksarlı olmak yeter" ilkesi ile Eryaba'lıları kutluyor, böylesine farklı ve üretime dayalı bir başlangıç yaptıkları için takdir ediyorum, bu uzun soluklu, zor ancak gönüllülük esasına dayalı güzel bir hizmet yoludur, Niksarlılar Derneği olarak sizi destekliyor, başarılar diliyorum dedi.

Sayfa Başı