Tokat'ta Seracılık Her Geçen Gün Gelişiyor | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Tokat'ta Seracılık Her Geçen Gün Gelişiyor

Tokat İl Genel Meclisi tarafından ...

2016-05-24
Tokat'ta Seracılık Her Geçen Gün Gelişiyor

Tokat İl Genel Meclisi tarafından alınan karar ile kentte örtü altı tarımı, çiftçiye verilen desteklerle her geçen gün giderek artıyor.

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Gümenek köyünde İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan seralarda incelemede bulundu. 2014 yılında 500 metrekarelik 122 adet sera yapıldığın kaydeden Başkan Dizer, 2016 yılı içerinde bin metrekarelik 130 adet sera yapılacağını ifade ederek, "Tokat'ta seracılıkta önemli bir dönüm noktasına gelindi. İl Özel İdaremiz kanalıyla desteklenen 'Tokat Seracılığını Geliştirme Projesi' kapsamında kullanılmak 2016 yılında 4 milyon 500 bin TL kaynak tahsis edilmiştir. Uygulanan Projemizde yüzde 40 oranında çiftçi katkısı da sağlanacaktır. Çiftçi katkısıyla beraber 130 adet bin metrekare sera dağıtımı gerçekleştirilecektir" dedi.

Başkan Dizer, bu proje ile Tokat'ta sera sebzeciliğine uygun olan alanlarda sera tesisi ve sebze üretimine teşvik edilerek, öncü olunmasını amaçladıklarını ifade ederek, "Açık alanda çiftçi 1 dekar alanda aldığı sebze miktarının 5 katını seradan alabiliyor. Bizim amacımız erken turfanda dediğimiz mayıs sonu haziran başı geldiği zaman Antalya, Mersin, Muğla gibi seracılığın yaygın olduğu yerlerde aşırı sıcaktan dolayı sera üretimi bitiyor. Ama buna mukabil tarlada sebze üretimi çıkmadığı için bir boşluk oluşuyor. Arz azlığı oluştuğunda ürettiğimiz sebze çok iyi para ediyor. Tokat'ta biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Ara boşluğu doldurarak ürün çıkarabilirsek çok iyi fiyatlara kaliteli ürün pazarlayabiliriz" diye konuştu.

Sayfa Başı