Van Gogh'a Ait Olduğu Tahmin Edilen Tablodaki İnceleme | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Van Gogh'a Ait Olduğu Tahmin Edilen Tablodaki İnceleme

Tokat'ta ele geçirilen tablonun ünlü ressam Vincent Van Gogh'un ...

2016-06-16
Van Gogh'a Ait Olduğu Tahmin Edilen Tablodaki İnceleme


Tokat'ta ele geçirilen tablonun ünlü ressam Vincent Van Gogh'un "Yetim Adamlar" serisine ait olup olmadığının belirlenmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma devam ediyor.

Tokat'ta polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda ele geçirilen yağlı boya tablonun, Gogh'un "Yetim Adamlar" serisine ait olup olmadığının belirlenmesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığınca çalışma yapılıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl iki kişinin tarihi eser satma hazırlığında olduğu bilgisi üzerine polisin yaptığı operasyonda ele geçirilen yağlı boya tablonun, Tokat Müzesi'nde koruma altında bulunduğunu söyledi.

Eserin ünlü ressama ait olmasını arzu ettiklerini dile getiren Akyüz, "Eğer bu tablo gerçek ise bu zamana kadar eseri müzemizde saklamamız bile önemli. Bakanlığımız titiz bir çalışma yapıyor. Yapılacak çalışma ile tablonun ünlü ressam Gogh'un 'Yetim Adamlar' serisine ait olup olmadığı belirlenecek. Bu çalışma ne zaman biter, kesin bir şey söyleyemeyiz." ifadesini kullandı.

Tokat'ta 2015 yılının Mart ayında polisin yaptığı operasyonda bir araçta ele geçirilen tablonun çerçevesinin ön yüzünde metal plaka üzerinde "Vincent Van Gogh Amsterdam 1882", arka kısmında ise "Vincent Van Gogh 1882 Orphan Man, Standing" ibarelerinin yazdığı görülmüştü. Bunun üzerine polis tabloyu, incelenmesi için Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümüne göndermişti.

Burada yapılan ön incelemede tablonun "tarihi nitelikli eser" niteliği taşıdığı, Van Gogh'un 1882-1883 yıllarında yaptığı "Yetim Adamlar" serisinde bulunan 37 eserden biri olabileceği belirtilmişti.

Sayfa Başı