ŞEHİDİMİZE SON GÖREV | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ŞEHİDİMİZE SON GÖREV

Turhal'ın Yazıtepe köyünde son yolculuğuna ....

2016-07-17
ŞEHİDİMİZE SON GÖREV

Düğününe 16 gün kala şehit olan özel harekat polis memuru Ferhat Koç'un (29) cenazesi memleketi Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Yazıtepe köyünde toprağa verildi.

Ankara Gölbaşı Özel Harekat Eğitim Merkezi'ne FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişimi sonucu düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Ferhat Koç'un cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Yazıtepe köyüne getirildi. Ankara'da yaşayan Nejla ve Mustafa Koç çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Koç'un yaklaşık 3 yıllık polis memuru olduğu ve Gizem Kaan'la nişanlı olduğu öğrenildi. 31 Temmuz tarihinde evlenecek olan Koç, izine ayrılmadan bir gün önce meydana gelen saldırıda şehit oldu. Şehidin geride gözü yaşlı ailesi ve nişanlısı ile birlikte "Hayatlarımızı birleştireceğimiz bu özel günümüzde mutluluğumuzu bizimle paylaşmanız dileği" ile yazılı davetiyesi kaldı.

"Yavrumu bayrağa sardım getirdim"

Akşam saatlerinde köy meydanında düzenlenen törende şehidin annesi Nejla ve nişanlısı Gizem'in feryatları yürekleri dağladı. Anne Nejla Koç, gözünde yaş olmadığını ve ağlamayacağını ifade ederek, "Ne mutlu Türküm diyene. Yavrumu bayrağa sardım getirdim. Oğlumun ilk görev yaptığındaki şapkası bu. Ben bunu başıma takacağım giderken de bunu mezar taşına takacağım. Köylü bunu duyun sakın oradan bu şapkayı almayın orada çürüsün. Benim yavrum orada çürüyecek ya bu da çürüsün" dedi.

Şehidin kız ve erkek kardeşi ağabeylerinin tabutuna sarılarak gözyaşı dökerken, anne ve babası metanetini korumaya çalıştı. Şehidin annesi oğlunun tabutunu öperek "Sen bunun içine yakışmıyorsun" diye konuştu. Gizem Kaan ise nişanlısı Ferhat Koç ile birlikte çekilmiş olduğu fotoğrafı okşayarak "aşkım" diyerek gözyaşı döktü.

"Kalleşleri güldürmeyeceğim ağlamayacağım"

İl Müftü Yardımcısı Selahattin Şanver tarafından kılınan cenaze namazı sonrasında şehidin cenazesi "Katil FETO", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları arasında köy mezarlığına götürülerek toprağa verildi. Cenaze töreni sonrasında da şehidin gözyaşı döken nişanlısına seslenen anne Koç, "Ağlamayın gözyaşı dökmeyin kalleşler gülmesin. Ben oğluma yetişemedim ama millet yetişti geldi. Kalleşleri güldürmeyeceğim ağlamayacağım. İntikamları alındı dedi arkadaşları" diye konuştu.

Cenaze törenine Vali Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer ile çok sayıda polis ve köy halkı katıldı.

Sayfa Başı