KIRTASİYELER DENETİM ALTINDA | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

KIRTASİYELER DENETİM ALTINDA

Tokat İl Ticaret Müdürü Kasım Karaca...

2016-09-22
KIRTASİYELER DENETİM ALTINDA

Tokat İl Ticaret Müdürü Kasım Karaca, öğrencilere ve çocuklara zarar verebilecek her türlü ürüne karşı Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca 'sıfır tolerans' ile denetimlere devam edildiğini söyledi.

Tokat İl Ticaret Müdürü Kasım Karaca, eğitim öğretim yılının başlamasına istinaden velileri okul alışverişi konusunda daha dikkatli olmaya davet etti. Çocuklara zarar verebilecek her türlü ürüne karşı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca 'sıfır tolerans' ile denetimlere devam edildiğini ifade eden Karaca, bakanlık ve İl Müdürlüğünce yapılan denetimlerde ayakkabılarda azo boyar, fitalat, kalaylı organik bileşiklerin yanı sıra ayakkabıyı oluşturan malzemeleri gösteren etiketler yönünden de kontrol edildiğini söyledi. Özellikle çocukların son dönemlerde sıklıkla kullandığı renkli bileklikler, tokalar, cep telefonu kılıfları, mouse pedleri, kırtasiye ürünleri denetim yapıldığının altını çizen Karaca, Eylül-Ekim ayları boyunca bu denetimlerin devam edeceğini kaydetti.

Müdür Karaca, velilere alışveriş yapılmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi. Özellikle ambalaj, etiket ve uyarıları satın almadan önce dikkatle incelenmesi gerektiğini ifade eden Karaca, "Tekstil ve ayakkabıda ürünlerin içeriğini gösteren etiketler ve işaretlemeler Türkçe ve kolay okunabilir olmalı. Kırtasiye ürününü seçerken üretici/ithalatçısının açık adının ve adresinin bulunduğu ürünler tercih edilmeli. Merdiven altı, diye tabir edilen markası - Modeli belli olmayan üretici/ithalatçısına dair hiçbir bilgi bulunmayan ürünleri alınmamalı. Kırtasiye ürünlerinde -özellikle boyama kalemlerinde- 'EN 71 standardına uygundur' ibaresini aranmalı. Oyuncak şeklinde olan veya oyuncak niteliği taşıyan kırtasiye ürünlerinde hem hangi yaş grubuna uygun olduğuna dikkat edilmeli hem de 'CE' işareti taşıyıp taşımadığı kontrol edilmeli. Örneğin, 36 aydan küçük çocuklar için risk oluşturan kırtasiye malzemelerinde bulunan uyarılara uygun hareket edilmeli. Satın aldığı ürünün güvensiz olduğunu düşünen tüketicilerimiz, Bakanlığımızın Alo 175 Tüketici Hattından ve 'www.tuketici.gov.tr' adresinden Bakanlığımıza ulaşabilir" diye konuştu.

Sayfa Başı