ÜÇÜNCÜ OKULLAR ARASI ÖDÜLLÜ ATIK PİL TOPLAMA YARIŞMASI BAŞLADI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ÜÇÜNCÜ OKULLAR ARASI ÖDÜLLÜ ATIK PİL TOPLAMA YARIŞMASI BAŞLADI

Tokat Belediyesi yeni eğitim ve öğretim yılının açılmasıyla...

2016-10-03
ÜÇÜNCÜ OKULLAR ARASI ÖDÜLLÜ ATIK PİL TOPLAMA YARIŞMASI BAŞLADI

Tokat Belediyesi yeni eğitim ve öğretim yılının açılmasıyla birlikte okullar arası geleneksel atık pil toplama kampanyasına başladı.
Öğrencileri geri kazanılabilir atıkları çöpten ayrı olarak biriktirmesini sağlayarak çevre koruma bilinci kazanması amacıyla Tokat Belediyesi'nce Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışmasının bu yıl üçüncüsü düzenleniyor.
Tokat Belediyesi'nce düzenlenen kampanya sayesinde çevre bilincinin küçük yaşlarda aşılanmasının önemine dikkat çekiyor.
Yarışmaya Anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liseler katılabilecektir. İl genelinde en çok atık pil toplayan ilk üç okul öğrenci sayısına bakılmaksızın ödüllendirilecektir.
Kampanya 01 Ekim 2016-28 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Okulların kampanya süresince topladıkları atık pilleri muhafaza etmeleri gerekmektedir. Kampanya kapsamında okulların ihtiyaç duyacakları atık pil toplama kutusu, afiş, broşür gibi malzemeler Temizlik İşleri Müdürlüğümüzden temin edilebilir.
Belediye yetkilileri, kampanya kapsamında tüm okullara atık pil toplama kutusu yerleştirilerek bilgilendirme afişleri dağıtıldı. Öğrencilerin kampanya süresince topladığı atık piller, belediye yetkilileri tarafından tartılarak en çok atık pil toplayan okullar belirlenecek. Değerlendirme sonucunda ilk üçe giren okulların ödülleri ise 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde sahiplerini bulacak.
Sizde Bir Çocuk Sevindirin
Anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerin katılabileceği yarışmayla ilgili değerlendirme yapan Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, il genelinde en çok atık pil toplayan ilk üç okulun öğrenci sayısına bakılmaksızın ödüllendirileceğini söyledi. 28 Nisan'a kadar öğrencilerin atık pilleri okullarına getirerek kampanyaya destek verebileceklerini ifade etti.
Başkan Eroğlu ayrıca ailelere de seslenerek; "Evlerinizde, işyerlerinizde kullanım ömrünü tamamlayan pilleri cam veya pet şişelerde biriktirip bir çocuğa teslim ederek, onun Okullar Arası Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışmasına katılmasına destek olabilirsiniz" şeklinde açıklama yapan Başkan Eroğlu, öğrencilerin bilinçlendirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Sayfa Başı