2017DE TOKAT GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

2017DE TOKAT GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Uygulanmakta olan projelerin toplam değerinin 3 milyar 8 milyon 226 bin TL ...

2016-10-24
2017DE TOKAT GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

2016 Yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Cevdet Can başkanlığında yapıldı.

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı Şehit Binbaşı Bozpınar Salonunda yapılan toplantıda konuşan Vali Can, 2016 yılı yatırım programında ilimiz genelinde 795 kamu yatırım projesinin yer aldığını söyledi.

Uygulanmakta olan projelerin toplam değerinin 3 milyar 8 milyon 226 bin TL olduğunu ifade eden Vali Can, "Bu projeler için 2016 yılında tahsis edilen ödenek miktarı 663 milyon 160 bin 801 TL olup, 2016 yılı içeresinde bu ödeneğin 232 milyon 170 bin 86 TL'lik kısmı kullanılmıştır. Nakdi gerçekleşme oranı yüzde 35'e tekabül etmektedir.
2016 yılı yatırım programında ilimizde sağlık, enerji, eğitim, tarım, ulaştırma ve haberleşme sektörlerine ağırlık verilmiştir. Yapımına öncelikli yıllarda başlanarak tamamlanması için çaba sarf edilen ve ilimizin kalkınması açısından önem taşıyan projelerden Alpu Barajı projesinde yüzde 75 tamamlanma sağlanmıştır. Güzelce Barajı tamamlanmış, sulama kanalları proje aşamasında olup, Turhal Barajı'nın ise yüzde 55 fiziki gerçekleşmesi sağlanmıştır.

Tokat-Niksar yol projesinde yüzde 20 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Ayrıca muhtelif kilometrelerde köprü yapım çalışması tamamlanmış olup toprak işleri çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Vali Cevdet Can, toplantının devamında, Başbakan tarafından kendilerine verilen talimatları daire müdürleri ile paylaştı.

Vali Can, Başbakan Binali Yıldırım'ın sözlerini şöyle aktardı. "Taşrada kanunda uygulama noktasında bir takım şekil hatası, usul hatası sizi işinizden engellemesin. Usul hatası yapacağım diye korkmayın. Akılla, izanla, kararlılıkla işlerin üzerine gidin. Bu kararlılık kelimesinin altını özellikle çiziyorum. Dolayısıyla irade olmayan yerde idare olmaz. İrademizi bu toprakların gelişmesi, kalkınması için koymak zorundayız. Sizler şehirlere nefes veren insanlarsınız. Dolayısıyla oradaki uygulayıcı olarak sizler şekil hatası, usul hatası yapabilirsiniz. Ama asla hainlik yapmayacaksınız. Asla hainlik yapmayacağız. Asla menfaate sebep olmayacağız. Tek sahip olduğumuz menfaat kamu menfaati olacak. İletişim çok önemlidir. İletişimi doruk noktaya çıkartın ve yaptığınız işlere mutlaka halkı katın. Her zaman halkı işin içine katacaksınız. Değer vereceksiniz. Halkın bilgisine başvurmadan iş yapmayacaksınız. Okuyacaksınız, uygulayacaksınız, netice alacaksınız. Sürece takılı kalmayacaksınız. Sonuca bakacaksınız."

Konuşmasında kendi yönetim anlayışından da bahseden Vali Can, şunları söyledi. "Sonuç hayırsa oradaki tüm engelleri kaldıracaksınız. Peygamberimizin bununla alakalı davranış şeklini sizinle tekrar paylaşayım. Emriniz altındakilere iyi davranın. İnsanların işlerini kolaylaştırın. Bu iki desturu yaptıktan sonra mesele kalmaz zaten. Emrimiz altındakilere iyi davranıyorsak, insanların işlerini kolaylaştırıyorsak, Sayın Başbakınımızın dediği gibi şekil hatasını, usul hatasını çok kafaya takmıyorsak mesele çok çabuk çözülür."

2014 ortasında göreve başladığını, 2015-2016'da sistemi kurma, Tokat'ın kalkınmasının önündeki engelleri kaldırma şeklinde hedef belirlediğini hatırlatan Vali Can, "Çok şükür o aşamayı geçtik. 2017'de Tokat artık görücüye çıkıyor. İcraatlar bakımından, tarım, turizm, altyapı ve tüm yatırımlar bakımından. Önümüzdeki dönemde her il müdürlüğünün prestij binası olacak. Tokat o bakımdan çok geride kalmış. Çok şükür onlarda yavaş yavaş filizlenmeye başladı. Herkes kendi hizmet binasının takibini iyi yapsın. Binalarınızı kimlikli binalar haline dönüştürmek mecburiyetindesiniz.

Kendi işinizin dışında da sosyal alanlarda işlere bakacaksınız. Dolayısıyla sosyal faaliyet olarak da bir şeyler yapmamız lazım. İnsanları mutlu etme faaliyeti anlamında söylüyorum. Bu hem şahsınız, hem de kurumunuz için geçerli. Her kurum bir garibanın elinden tutmayı bilmeli.

15 Temmuz'dan sonra hepimiz kendimizi tekrar resetlemeliyiz. İşimiz bir ise hedeflerimizi bine çıkartmalıyız. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. O yüzden işimizi iyi yapacağız. Bir Allah'la olan hukukumuza, bir diğeri de devletle olan hukukumuza iyi sahip çıkacağız.

Tokat'ın Anayasasını hazırlıyoruz. Tüm kurumlar yapacağı projeyi hazırlayacak. En küçük bir iş dahi olsa o çizelgeye işleyecek. Tokat'ı vizyoner bir takım projelere ev sahipliği yapması için çalışmalar yapacağız. Hepimiz buraları bırakacağız Ama arkamızda bir miras bırakmamız lazım. O yüzden bir yazılı metine ulaşmamız lazım. Bizim yönetim anlayışımız geleneksel yönetim anlayışını bırakıp, alttan beslenen yönetim anlayışı. Herkes alttan beslenecek. Analitik düşünme, envantere ulaşma, envanterle beraber koordinasyonu gerçekleştirip, bir şeye odaklanma. Bizim yönetim anlayışımız bu. Biz bunları bir metin haline getirmek zorandayız. Herkesin elinin altında bulunacak. Bizden sonra bunlar kullanılacak. Sinerjisi olan bir işi başlatmak istiyoruz. Kasım ayı sonu itibariyle bitirip, Ocak 1'de göndermek istiyoruz" diye konuştu.

Vali Can'ın konuşmasının ardından bölge ve daire müdürleri yapılan işler hakkında bilgiler sundu.

Toplantıya Vali Can'ın yanı sıra kaymakamlar, belediye başkanları, bölge ve il müdürleri katıldı.

Sayfa Başı