Tokat'ta İşverene Seferberlik Mektubu | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Tokat'ta İşverene Seferberlik Mektubu

Tokat'ta Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği

2016-11-30
Tokat'ta İşverene Seferberlik Mektubu

Tokat'ta Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Protokolü kapsamında TOBB'a bağlı oda ve borsalara üye işverenlere 'seferberlik mektubu' gönderilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasından imzalanan "Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Protokolü" kapsamında Tokat'ta İŞKUR ile Tokat Ticaret ve Sanayi Odası'nın da aralarında bulunduğu oda ve borsa yetkililerinin katılımıyla devam eden "Çalışma Grubu" toplantılarından mektup kararı çıktı. Son toplantıyla birlikte Tokat ve ilçelerindeki toplamda 5 oda ve 2 borsa üyelerine yönelik olarak işverene mektup çalışması gerçekleştirilecek ve bu mektupla protokol kapsamında faaliyetlerine il bazında devam eden çalışma grubunun amaçları işverenler ile paylaşılacak. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi isteyen işverenler ise yine bağlı bulundukları oda ve borsalardan detaylı bilgi alabilecek.

Türkiye'de ilk defa Tokat'ta uygulanacak

Çalışma ülke genelinde defa Tokat'ta uygulanacak ve çalışma grubunun amaçları ile İŞKUR'un işverenlere yönelik hizmetler işverenlere tanıtılacak. Aralık ayında tamamlanması planlanan mektup çalışması seferberlik protokolü kapsamında alınan ortak karar ile gerçekleştiriliyor. İŞKUR İl Müdür Vekili Bekir Fındık, yapılan bu çalışmaların esas amacının İŞKUR ile oda ve borsalar arasındaki iletişim hızının yükseltilmesi ve il genelinde istihdamın artırılması olduğunu söyledi. Fındık, "Bu kapsamda oda ve borsalarımıza kayıtlı işverenlere İŞKUR hizmetlerini tanıtıcı eğitimler düzenlenecek ve işverenlerimizin personel ve kurs talepleri Oda ve Borsalar aracılığıyla İŞKUR'a iletilecek. Türkiye genelinde 'Çalışma Grubu' kapsamında ilk defa Tokat'ta düzenlenecek olan 'işveren mektubu' çalışmasını da çok önemsiyoruz. Bu mektupla protokolün ve Çalışma Grubu'nun amaç ve görevleri anlatılacak, İŞKUR hizmetlerinin tanıtımı yapılacak. Günümüz ekonomisinde işverenlerin rekabet gücünü kaybetmemeleri için, üretim ve pazarlama gücünün yanı sıra ihtiyaç duyulan doğru personeli en kısa sürede temin etmelerinin büyük önem arz ediyor. Bunun bilinci ile Kamu-STK ve özel sektör işbirliği ile nitelikli personelin hızlı bir şekilde temin edilmesi için azami gayret gösteriyoruz" dedi.

Toplantıya Tokat İŞKUR Müdürlüğü adına İŞKUR İl Müdürü Vekili Bekir Fındık, TOBB'u temsilen Tokat TSO adına Genel Sekreter Sinan Ardil ve Araştırma ve Etüt Görevlisi Mustafa Erdi Atılgan ile oda temsilcileri katıldı.

Sayfa Başı