TOKAT GENÇLİĞİ BURADA BULUŞUYOR | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

TOKAT GENÇLİĞİ BURADA BULUŞUYOR

Tokat Belediyesi Gençlik Merkezi bütün gençlerimizi....

2016-12-10
TOKAT GENÇLİĞİ BURADA BULUŞUYOR

Tokat Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen "Kariyer Eğitim Günleri"nin ilk konuğu Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu oldu.

Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu'nun Sosyal Sorumluluk Projeleri içerisinde yer alan Gençlik Merkezi, 19 Mayıs 2016 Tarihinde açılışı yapılarak gençlerin hizmetine sunulmuştu. Açıldığı günden bugüne 56 Kurs için toplam 1376 öğrencinin katılım sağladığı, ayrıca çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 33 kulübün yanı sıra kişisel gelişim kurs ve seminerlerin devam etmekte olduğu bildirildi.

Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen Kariyer Eğitim Günleri'nin ilk konuğu olan Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, söyleşisini iki bölümde gerçekleştirdi. İlk bölümde kendi hayatı ve Belediye Başkanlığı'na uzanan yolu kısaca anlatan Başkan Eroğlu, Türkiye ve Tokat gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Söyleşinin ikinci kısmında ise Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu gençlerin sorularını cevaplandırdı.

Hayatından kısa anekdotlara yer veren Başkan Eroğlu, gençlerle birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, 15 Temmuz günü gençlerin gösterdiği kahramanlıktan dolayı teşekkür etti.

Söyleşisine, üniversite yıllarını hatırladığını belirterek başlayan Başkan Eroğlu, "Sizlerle birlikte olmanın heyecanını mutluluğunu yaşıyorum. Sizlerle birlikte olunca eski günleri hatırlıyorum. Gençlik günlerimizi, üniversite günlerimizi hatırlıyor ve sizlerle muhabbet etmenin heyecanını yaşıyorum.

Muvaffak olmak için emin adımlarla yolumuza devam etmeliyiz. Hz. Ali efendimizin dediği gibi; "Mazeret, insanın kendisine söylediği en büyük yalandır." Yola çıkarken asla mazeretlere sığınmamalıyız. Ayrıca arkadaş çevresi, çevresel faktörler sizi çok etkiler. İnanıyorum ki o yüreğinizdeki, gönlünüzdeki hedeflere ulaşma açısından Allah sizlerin yardımcısı olsun. Geçmişi bir anlatın desek, yarım saati dolduramayız. Hayat hem kısa hem çok uzun. Adım adım ilerleyerek işi kadere bırakmalıyız. Bir şey iyi olmuyor diye hayıflanmamalıyız. Hiçbir zaman iyilik ve kötülük süreli değildir. Önemli olan inişlerde ve çıkışlarda insan bu doğrultuda önüne bakabilmelidir.

Bu yıllarınız çok kıymetli, en güzel dostlukların kurulduğu, en güzel günlerin geçtiği, insanın ete kemiğe büründüğü yıllar bu yıllarınızdır. Şuanda hepiniz ailenizden ayrı bir yerde kendi ayaklarınızın üzerinde durmaya gayret ediyorsunuz. Bugünlerde hayata dair kazanımlar elde ediyorsunuz. Sermayeniz bu yıllarda elde ettikleriniz olacak.

Hepinizin inanıyorum ki; bu ülkeye dair heyecanlarınız ve hayalleriniz var. Geçmişten bugüne baktığımızda kıyas götürmeyecek kadar çok çok daha iyi yerlerdeyiz. Kara tahtalarla, tebeşirlerle eğitimlerin verildiği, aynı sınıfta birkaç sınıfın birden okuduğu bir dönemden bugüne akıllı tahtalı sistemlere, tablet bilgisayarlarla eğitim dönemine geçtik. Sizler sayesinde bu ülke daha güzel yerlere gelecektir.

Bugün birçok coğrafyada yapılanlar, Türkiye'miz üzerinde oynanan oyunlara karşı uyanık olmalıyız. Her zaman yanı başımız yangın yeri. Irak, Suriye, Mısır, Cezayir, Libya ve Filistin kanayan yara olarak devam ediyor. Her yerde sıkıntı, gözyaşı ve kan var. Aynı şeyler bizim ülkemizde de yapılmaya çalışıldı. Bizim birlik ve beraberliğimize karşı yapılanları 15 Temmuz'da daha yeni yaşadık. Onun için görevimiz son derece önemli. Bizler bin yıldır bu topraklarda barışı, huzuru, sükûneti yayan ve her gittiği yerde kendinden söz ettiren bir ecdadın torunlarıyız. Bugün yine ecdadımıza layık olarak bunu yapıyoruz. Bizlerde gücümüzün yettiği kadar, bir ve beraber olarak yanı başımızdaki tüm kardeşlerimize, mazlumlara el uzatmaya devam ediyoruz. İşte bütün mesele bu. Bizim bu iyiliklerimiz, yaptıklarımız yüzünden 15 Temmuz'u yaşadık. Onun için bizler ne kadar sağlam durursak, omuz omuza durursak düşmanı püskürtürüz. Siz genç kardeşlerimiz sayesinde düşmana asla bir karış toprak vermeyeceğiz. Bu vatan savunmasında vermiş olduğunu mücadele için sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra Tokat Belediyesi Gençlik Merkezi kursiyerlerinin sorularını cevaplandıran Başkan Eroğlu, Gençlik Merkezi'ndeki sınıfları tek tek ziyaret ederek, eğitim gören gençlere başarılar diledi.

Tokat Belediyesi Gençlik Merkezi'nde eğitimler devam ediyor. Bütün gençlerimizi Gençlik Merkezimize bekliyoruz.

Tokat Belediyesi Gençlik Merkezi Telefon: 0356 2144333

Sayfa Başı