AMACIMIZ İLETİŞİMİ VE İSTİŞAREYİ ARTIRMAK | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

AMACIMIZ İLETİŞİMİ VE İSTİŞAREYİ ARTIRMAK

Sizleri bilgilendirmek bizim boynumuzun borcu...

2016-12-21
AMACIMIZ İLETİŞİMİ VE İSTİŞAREYİ ARTIRMAK

Vali Cevdet Can, merkeze bağlı köy ve belde mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıdaki konuşmasına, son dönemlerde yaşanan terör hadiseleri ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara değinerek başlayan Vali Can, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Alem bize, biz birbirimize emanetiz. Hiçbir güç, bizi birbirimizden ayıramaz. Birbirimizi hiçbir ayrıma tabi tutmadan Allah için sevelim. Allah'ın izniyle bu zor günlerden de çıkacağız" dedi.


Muhtarlarla aile ortamında sohbet etmek ve köylerin öne çıkan sorunları varsa onları değerlendirmek istediğini kaydeden Vali Can, muhtarlarla toplantıların devam edeceğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde "Muhtarlar Daire Başkanlığı" kurulduğunu hatırlatan Vali Can, "Her köyde bir muhtarlık binası olacak. Muhtarlarımız, resmi devlet dairesi gibi vazife yapacak. Bilgisayar alt yapınızı güçlündirmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Muhtarlarımızla irtibat sağlama ve bilgi paylaşma noktasında hızlı bir haberleşme sistemi kuruluyor. Bu sistemle muhtarlarımız, kurumlarla olan yazışmalarını bulundukları yerden ve hızlı bir şekilde yapabilecekler. Amacımız iletişimi ve istişareyi artırmak" dedi.

Toplantıya katılan kurum müdürlerine, köyleri sık sık ziyaret ederek vatandaşları devletimizin verdiği destekler konusunda bilgilendirmeleri talimatını veren Vali Can, "Sizleri bilgilendirmek bizim boynumuzun borcu. Devletimizin tarım ve hayvancılığın gelişmesi noktasında güzel destekleri var. Bizler de bu desteklerin artması, sizlerin daha fazla para kazanmanız ve köylerinizde kalmanız için çaba harcıyoruz " dedi.

2017 yılında köy yollarının yapımına ağırlık verileceğini ve köylerde öncelikle merkeze ulaşım sağlayan iyi bir yol olacağını dile getiren Vali Can, "Bunların yanı sıra köylerimizin içerisindeki yolları kilit parke yapacağız. Köylerimizde, çocuklarımızın oynaması için oyun alanları yapacağız. Köylerimizin çöplerini toplayacağız. Bütün bu altyapı sorunları bittikten sonra da tarımsal sulamaya ağırlık vererek insanımızın cebine girecek parayı artıracağız" dedi.

"Bizim amacımız yaptığımız işin, yaşadığımız şehrin ve dolayısıyla ülkemizin itibarını artırmaktır" diyen Vali Can, hiç kimsenin bir diğerinden üstün olmadığını, herkesin yaptığı görevle büyük olduğunu söyledi.

Vali Cevdet Can'ın konuşmasının ardından söz alan kurum müdürleri, kurumlarının faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmede bulundular.

Toplantının sonunda muhtarların sorunları ve taleplerini de dinleyen Vali Can, dile getirilen sorunlara ve taleplere ilişkin toplantıda hazır bulunan kurum müdürlerine gerekli talimatları verdi.

Vali Cevdet Can başkanlığında gerçekleştirilen muhtarlar toplantısına, merkez köy ve mahalle muhtarlarının yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. Albay Hidayet Arıkan, ilgili kurum müdürleri ve daire amirleri katıldı.

Sayfa Başı