BAŞKAN EROĞLU İLE TOKATA DAİR | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

BAŞKAN EROĞLU İLE TOKATA DAİR

Bu güzel şehre vefa borcumuz var dedi ve....

2017-02-02
BAŞKAN EROĞLU İLE TOKATA DAİR

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu geçtiğimiz gün tüm sosyal medya hesaplarından aynı anda gerçekleştirdiği canlı yayınla projelerini anlattı. Göreve geldiği günden itibaren her gün daha iyi bir Tokat için çalıştıklarını ifade eden Başkan Eroğlu; "Bu güzel şehre vefa borcumuzu ödemek için her gün aynı aşkla, heyecanla ve şevkle çalışıyoruz. Bu toprakları bize atalarımız, ecdadımız emanet etti. Biz de bu güzel emanete layıkıyla sahip çıkacağız" dedi.

ŞEHİR VE İNSAN

Başkan Eroğlu, şehir ve insan kavramının birbirinden ayrı düşünülemeyeceğine dikkat çekerek; "Şehir ve insan birbirinin aynasıdır. Şehre baktığınız zaman insanı, insana baktığınız zaman yaşadığı şehri görürsünüz. Şehirler insanların tezahürüdür. İnsan medenidir. Şehir medeniyettir. Tokat'ımızın 5 bin yıllık bir tarihi var. Bir taraftan da 14 tane beyliğe merkezlik yapmış bir şehiriz. Tarihi başkent olmuş bir şehiriz. Tarihte hem Osmanlı hem Selçuklu Devleti zamanında önemli bir yere sahip olan şehiriz.

Bu yüzden her yerde, her zaman Tokatlıyız demekten gurur duyuyoruz. İnanıyorum ki Tokat'a sevdalı insanlar olarak, şehrimizi hep birlikte büyütüp, daha da güzelleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

TÜİK VERİLERİNE GÖRE TOKAT NÜFUSU

Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı nüfus verilerinden de bahsetti ve Tokat'ın nüfusunun 593 binden 602 bine çıktığını açıkladı. Başkan Eroğlu; "Tokat'ımızın geliştiğini, büyüdüğünü gösteren bu artış bizleri çok memnun etti. Nüfusumuzun bu denli bir artış göstermesi bu ilin tercih edilebilir bir il olduğunun ve göçün azaldığının bir göstergesidir. Tokat merkezin nüfus artışı hemen hemen 5 bin civarında. Tokat merkezde 142 bin 724 olan geçen yılki nüfus, bu yıl 148 bin 149'a çıkmış durumda. İlimizde 5 bin 425 kişilik bir nüfus artışı olduğunu görüyoruz. Bu da Tokat nüfusunun her yıl 5-6 bin arttığının göstergesidir. Merkez olarak Tokat'ımızın her yıl daha da geliştiğini, büyüdüğünü görüyoruz" dedi. Organize sanayide çalışan işçi sayılarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Başkan Eroğlu; "İşçilerimizi sayılarında da gözle görülen bir artış söz konusu. Son 3 yıla dair rakamlar ise şöyle; 2014 yılında organize sanayimizde çalışan işçi sayısının 1570, 2015 yılında işçi sayısı 2600 ve 2016 yılında sanayide çalışan işçilerimizin sayısı 3200'e ulaşmıştır. Bu gün ise organize sanayi bölgemizde çalışan işçi sayımız 3980'dir. Yani 2014'ten 2017'ye kadar sanayimizde çalışan işçi sayısı yüzde 70 oranında artış göstermiş. Yine 2014 yılında 110 olan firma sayısının bu gün 150'ye çıktığını da belirtmek gerek. Bu sayısal veriler de yine Tokat'ımızın günden güne, yıldan yıla ekonomik olarak geliştiğini gösterir niteliktedir" dedi.

Şehre yapılan hizmetlerin ve eserlerin tek başına yeterli olmayacağını dile getiren Başkan Eroğlu; "Aynı zamanda burada yaşayan insanların, burada doymalarını da sağlamaya çalışmalıyız. Burada yaşayan insanların refah düzeylerini yükseltmek ve burada yaşayan insanların geleceğe umutla bakmalarını sağlamak da bu şehri yönetenlerin görevlerinden biridir. Bu nedenle de Tokat'ımıza yeni fabrikalar kazandırmamız lazım. Tokat'a yeni istihdam alanları kazandırmamız lazım. Bu anlamda bu şehirde yaşayan insanların daha iyi bir ekonomiye sahip olmalarını sağlamamız lazım. Bunu yaparken de şehrimizin avantajlarından faydalanmamız gerekir. İlimiz Türkiye'nin 81 ili içerisinde nüfus yoğunluğu bakımından 34. sırada yer alıyor. Tokat tarım ve hayvancılığın yanı sıra tekstil alanında da fabrikalaşan bir şehir. Bunun yanında şehrimizde 26 bine yakın öğrencimiz var. Tokat esnafıyla, öğrencisiyle, çiftçisiyle, iş adamlarıyla hep beraber yaşanan huzurlu bir şehir. Tokat'ın önümüzdeki yıllarda daha iyi noktalara taşınması için milletvekillerimiz, valiliğimiz, belediyemiz elinden geleni yapıyor. Tabi ki siz değerli vatandaşlarımız da şehrimizin kalkınması için çok çalışıyorsunuz" diye konuştu.

2015-2016 YILLARI İTİBARİ İLE GERÇEKLEŞEN BÜTÇE

Bütçe ile ilgili yapılanları ve hedefleri anlatan Başkan Eroğlu, 2017 yılında belediye olarak tahmini gerçekleştirmeyi düşündükleri, hedef bütçenin 155 milyon TL olduğunu söyledi. 155 milyonluk bütçenin mecliste onaylandığını vurgulayan Başkan Eroğlu; "Bu bütçeyi gerçekleştirmek amacıyla da hızlı bir şekilde yılın ilk gününden itibaren çalışmaya başladık. Belediyemizin gelirlerini artırmak ve mevcut gelirleri korumak için de şu anda gayret ediyoruz. İnanıyorum ki bu bütçe gerçekleşecek bir bütçe olacak. Bütçemiz Tokat'ımız için ve halkımız için harcanacak ve hayırlı olacak inşallah" ifadelerini kullandı.

33 AYDA 99 BİN 849 TON SICAK ASFALT

Temel belediyecilik faaliyetlerinden söz eden Başkan Eroğlu, belediyecilik denince akla ilk olarak yol yapımının geldiğini belirterek; "Şehir için yol, alt yapı, paklar, ışıklandırmalar ve daha sayamayacağımız birçok konu temel belediyecilik bünyesindeki çalışmalardır. 2014'te 18 kilometrelik bir asfalt çalışmamız oldu. 2015'te 26 kilometrelik bir asfalt çalışmamız oldu. Geçen yılda 28 kilometrelik bir alana asfalt çalışması yapıldı. 2017'de ise 50 kilometrelik bir sıcak asfalt çalışması yapacağız. Hedefimiz şehrimizin her mahallesinde, her sokağında asfalt, parke ve kaldırım yapmak.

Yaklaşık 3 yılda ortalama 70 kilometreye yakın bir asfaltlama çalışması yapmış bulunuyoruz. 2017 yılı sonu itibari ile 110 kilometrelik bir asfaltlama işi gerçekleştireceğiz. Böylelikle şehrimizin sokakları caddeleri daha güzel ve düzenli bir görünüme sahip olacak" dedi.

33 AYDA 140 BİN 117 METREKARE SATHİ KAPLAMA

Başkan Eroğlu, bu yıl 16 kilometre sathi kaplama yapılacağını duyurdu. Yine 33 ayda 659 bin metrekarelik alana da parke yapıldığını söyleyen Eroğlu; "Kış mevsiminde asfalt yeterli olmadığından eğimli yerlerde parke çalışmaları yapacağız. 33 ayda 87 bin metreküp taş duvar yaptık ve ayrıca 26 bin 905 metre olmak üzere 54 tane yeni yol yaptık. Alt yapı şehir için oldukça önemlidir. Bu bağlamda da yine 33 ayda toplam 40 bin 784 metre içme suyu hattı yaptık. Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte yeni yılda hedefimiz 25 kilometrelik bir su hattı yapmak. Alt yapı işlerine kanalizasyon çalışmaları da dahil. 33 ayda 24 bin 669 kanalizasyon hattı yapıldı" bilgilerini verdi. İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğunu söyleyen Başkan Eroğlu, içme suları numunelerinin her ay Samsun'da laboratuvarlara yollandığını ve insan sağlığını tehdit eden bir sonuç ile karşılaşılmadığını belirtti.

Eroğlu Dartaş barajı projesi ile Tokat'ın 30, 40 yıllık su sorununun çözüleceğini de söyledi. Başkan Eroğlu; "Söz verdiğimiz gibi 61 projenin 33 tanesi gerçekleştirildi" dedi. Eroğlu, tamamlanan projelerden bazılarını şu şekilde sıraladı; Behzat ve Karşıyaka Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezleri, İbn-i Kemal ve Karşıyaka Mahalle Konakları, Bilgi Evi, Gençlik Merkezi, çocuklar için trafik eğitim pisti, kentsel dönüşüm projeleri, saklamıyorum paylaşıyorum, askıda ekmek projesi ve engelsiz şehir Tokat projesi. Devam eden 21 proje ise; Kanal Tokat, Meydan Projesi, Şehir Parkı Projesi, seyir terası, Aile Yaşam Merkezi, Dartaş Barajı, otobüs terminali şeklinde.

2017 YILI PROJELERİ

2017 yılını Tokat için vizyon yılı ilan eden Başkan Eroğlu yeni projelerini de şu şekilde sıraladı: 30 milyon TL'lik Meydan Projesi, 14 milyon TL'lik Kanal Tokat Projesi, 6 milyon TL'lik Şehir Parkı Projesi, 15 milyon TL'lik Yeni Şehir Terminali, 7 milyon TL'lik Kapalı Pazar Yerleri Projesi, 17 milyon TL'lik Topektaş Et Kombinası ve Parçalama Tesisi, 4,5 milyon TL'lik Kültür Sokağı ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Sulusokak Tarihi Kent Meydanı, 4,5 milyon TL'lik Vahşi Çöp Islah Projesi, 3,5 milyon TL'lik Aile Yaşam Merkezi, Engelli Yaşam Merkezi, 1 milyon TL'lik Kırkbadallar Projesi, 1 milyon TL'lik Esentepe Mahalle Konağı, TOKİ Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi, Seyir Terası, Şehir Müzesi, Perakende Mahallesi Semt Spor Kompleksi, Geksi Deresi Düzenlemesi, Karşıyaka Kanal Kenarı Düzenlemesi, Canikli Konağı Kültür Evi, Düşünce Merkezi, Taşhan Kitapçısı, 8 yeni park, 50 km sıcak asfalt, 15 yeni yol açılımı.

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu'nun 2017 yılı vizyon projelerine ve canlı yayın videosuna www.tokatgelisiyor.com adresinden de ulaşabilirsiniz. #TokatGelişiyor

Sayfa Başı