HAYVANSAL ÜRETİM OLAN YAYLAYA ELEKTRİK GİDECEK | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

HAYVANSAL ÜRETİM OLAN YAYLAYA ELEKTRİK GİDECEK

Şehirlerde yaşamı kolaylaştıran ne varsa, köylerde de aynı imkanların ...

2017-03-06
HAYVANSAL ÜRETİM OLAN YAYLAYA ELEKTRİK GİDECEK

Vali Cevdet Can, Reşadiye'ye bağlı köy muhtarları ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, genel sorunların istişare edilerek çözüm üretilmesi için muhtarlarla bira araya gelen Vali Can, son toplantıyı Reşadiye'de gerçekleştirdi.

Vali Can, yaptığı konuşmada Sorunları kökünden çözmek amacıyla yol aldıklarını söyledi. Vali Can, "Amacımız iyi hizmeti, iyi idareyi gerçekleştirmek. Bunu yapmak için de irademizi ortaya koyacağız. Devletimiz, sizin istemediğiniz hiçbir şeyi yapmaz. Dolayısıyla sürekli olarak sizlerle iletişim halinde olacağız. Nihai amacımız, sizleri mutlu etmek" dedi.

Şehirlerde yaşamı kolaylaştıran ne varsa, köylerde de aynı imkanların olacağını dile getiren Vali Can, şunları kaydetti. "Kilit parke olayını büyük oranda bitirdik. Köylerimize çocuk parkları yapıyoruz. Bütün köylerimizin çöpleri toplanacak. Köylerimizi şehre bağlayan yollar, sıcak asfalt olacak. Köylerimizin içme ve sulama suyu sorunu kalmayacak. Bu temel sorunları hallettikten sonra da nihai hedefimiz, üretimi artırmak olacak. Amacımız, sizlerin gelirinizi artıracak ürünler üretmenizi sağlamak. Bu gerçekleştiğinde göç tersine dönecek" dedi.

Köylerdeki küçük işleri yapmak için öncelikle grup grup, daha sonra da bütün köylere ihtiyaç duyulan ve traktörlerin arkasına takılarak kullanılabilen kar kürüme aleti, kepçe ve su tankı dağıtımı yapılacağını dile getiren Vali Can, böylelikle muhtarların, köylerinde yapılacak küçük çaptaki işler için il ve ilçe merkezine gitmek zorunda kalmayacaklarını söyledi.

Köylerin yerleşim yeri ve elektrik aboneliği alamama sıkıntılarının çözüleceğini dile getiren Vali Can, yaylalara ise hayvansal üretim yapılması şartıyla elektrik verileceğini kaydetti

Vali Can,"Buraların asıl sahibi sizlersiniz, biz size destek kuvvetiz. Biz biriz, birdeniz ve kardeşiz. Alem bize, biz birbirimize emanetiz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından muhtarların talep, şikayet ve önerilerini dinleyen Vali Can, sorunların çözümüne ilişkin ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.

Toplantıya AK Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem, Reşadiye Belediye Başkanı Cemil Kılıç, ilgili daire müdürleri, belde belediye başkanları ve köy muhtarları katıldı.

Sayfa Başı