ERBAA NARİNCE BAĞ YAPRAĞI TESCİLLENDİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ERBAA NARİNCE BAĞ YAPRAĞI TESCİLLENDİ

Erbaa Yaprağına Coğrafi İşaret...

2017-03-15
ERBAA NARİNCE BAĞ YAPRAĞI TESCİLLENDİ

Erbaa Yaprağına Coğrafi İşaret

Tokat'ın Erbaa ilçesinde üretilen ve ilçe ekonomisine yılda yaklaşık 100 Milyon TL katkı sağlayan Erbaa Narince Bağ Yaprağı için Türk Patent Enstitüsüne (TPE) yapılan coğrafi işaret başvurusu TPE'nin Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteninde yayımlandı.

2016 Haziran ayında Erbaa Yaprağına coğrafi işaret alınması için yapılan başvuru Türk Patent Enstitüsü tarafından yapılan incelemelerin ardından bugün TPE'nin resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteninde yayımlandı. TPE'nin yayımladığı bültenin ardından 6 aylık itiraz süresi başladı. Erbaa Narince Bağ Yaprağı 6 aylık sürenin ardından kesin olarak coğrafi işaret almış olacak.

ERBAA YAPRAĞI KENDİ ADIYLA ANILACAK

Bundan sonra Erbaa Yaprağının hak ettiği gibi kendi adıyla anılacağını ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım "Bu gün Erbaa'nın günü. Artık Türkiye'nin en lezzetli yaprağı hak ettiği gibi kendi adıyla anılacak. Tüm Türkiye'de adından söz ettiren Erbaa yaprağının coğrafi işaret alması için 2016 Haziran ayında Türk Patent Enstitüsüne başvurumuzu yapmıştık. İncelemelerin ardından bugün başvurumuz TPE'nin resmi bülteninde yayımlandı. Şimdi 6 aylık itiraz süreci başladı. 6 aylık sürenin sonunda Erbaa Yaprağı kesin olarak tescillenmiş olacak. Tüm Erbaa'nın merakla beklediği bir haberdi bu. Erbaalı çiftçilerimiz ürettikleri ürünün hak ettiği noktaya gelmesini istiyorlardı. Hemşerilerimizin bu hassasiyetini ve kentimizin marka değerinin kendi adıyla anılmasının en doğrusu olacağını göz önüne alarak gereken çalışmaları yaptık. Bu noktaya gelmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Coğrafi İşaret alınmasında şüphesiz ki Ticaret ve Sanayi Odamızın, Ziraat Odamızın Gaziosmanpaşa Üniversitemizin ve Tokat Milletvekilimiz Zeyid Aslan'ın büyük katkıları oldu. Onlara da teşekkürü borç biliyorum. Erbaa'ya hayırlı olsun." dedi.

VE O ÇALIŞMALAR SONUÇ VERDİ

İŞTE O BELGE

Sayfa Başı