TOKATIN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ ANKARADA SERGİLENDİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

TOKATIN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ ANKARADA SERGİLENDİ

1.Ulusal Coğrafi İşaretler Buluşması...

2017-03-22
TOKATIN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ ANKARADA SERGİLENDİ

1.Ulusal Coğrafi İşaretler Buluşması, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk ÖZLÜ katılımıyla Türk Patent ve Marka Kurumu'nda gerçekleştirildi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk ÖZLÜ, şu anda Türkiye'de 204 ürünün coğrafi işaret tescili bulunduğunu bildirerek, "Bakanlığımızın bu konuda yaptığı çalışma, 2 bin 500'ün üzerinde bir coğrafi işaret potansiyeline sahip olduğumuzu gösteriyor. Bu nedenle, bu konuyla ilgili tüm paydaşların birlikte hareket etmeleri önem taşıyor dedi. Stantta Zile Pekmezi, Erbaa Bağ Yaprağı, Niksar Cevizi, Turhal Yoğurtmacı ve Zile Kömesi, Bakan Faruk Özlü'ye ikram edildi. Tokat Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Halil İbrahim Yüksel dün Ankara'da düzenlenen bir etkinliğe katıldı. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 1. Ulasal Coğrafi İşaretler Buluşmasında' Tokat ili de stant açtı. Bakan Faruk Özlü'nün de katıldığı buluşmaya dair bilgi paylaşıldı.

İl Müdürü Halil İbrahim Yüksel'in yaptığı bilgilendirme paylaşımı şöyle oldu. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 21 Mart tarihinde Ankara'da Bakanımızın da teşrifleriyle düzenlenen 1. Ulusal Coğrafi İşaretler Buluşması programındayız. Tüm illerin coğrafi işaret tescilli ürünlerin sergilendiği programda ilimiz standı yoğun ilgi görmüştür. Standımızda Zile Pekmezi, Erbaa Bağ Yaprağı, Niksar Cevizi, Turhal Yoğurtmacı ve Zile Kömesi ikramı yapılmıştır. Tokat standımızı Sayın Bakanımız Dr. Faruk Özlü ve program protokolü ziyaretleriyle bizleri şereflendirmiş ve Tokat ekibimize teşekkür etmişlerdir. Ben de başta Tokat Sanayi ve Ticaret Odası ile Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanları olmak üzere bizleri kırmayarak katılım sağlayan Tokat merkez, Niksar, Erbaa TSO, Zile Ticaret Borsası Genel Sekreterleri ile bizlere ürün desteği sağlayan Zile ve Turhal TSO Genel Sekreterlerimize ve ayrıca bizlere manevi destek sağlayan Türk Patent ve Marka Kurumu Daire Başkanımız Dr. Elif Betül Akın'a teşekkür ediyorum dedi.

Sayfa Başı