NİKSARLILAR KAHVALTISINDA NİKBED SÜRPRİZİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

NİKSARLILAR KAHVALTISINDA NİKBED SÜRPRİZİ

İstanbul Niksarlılar Derneği’nce düzenlenen...

2017-03-29
NİKSARLILAR KAHVALTISINDA NİKBED SÜRPRİZİ

Niksarlılar, İstanbul Niksarlılar Derneği'nce düzenlenen Geleneksel Bahar Kahvaltısında bir araya geldiler. Kahvaltı programı 26 Mart Pazar günü İstanbul Boğazının en güzel yerlerinden Kanlıca sahilinde bulunan Peysage Restaurant'ta gerçekleştirildi.

İstanbul'da yaşayan Niksarlıların bir araya gelmesine vesile olan kahvaltı programları İstanbul Niksarlılar Derneği tarafından periyodik aralıklarla geleneksel olarak yapılıyor.Programın açılışında Dernek Başkanı Şafak Gümen, derneklerinin kuruluşundan bugüne kadar yaptıkları faaliyetlere destek veren, davetlerine icabet eden tüm hemşehrilerine teşekkür etti. Gümen; " sizlerle değişik zaman aralıkları ve değişik mekanlarda bir araya gelmekteyiz. Bu buluşmalarımızın amacı yalnızca bir şeyler yiyip içmek değil. Her buluşmamızda hem daha iyi tanışmış oluyoruz, yeni hemşehrilerimiz aramıza katılıyorlar, böylelikle öncelikli hedefimiz olan, geçmiş yönetimlerimizden Yüksel Altuner ve İ. Hakkı Tahmiscioğlu başkanlarımız yönetimlerinde olduğu gibi okuyan gençlerimizin burslarına ve derneğimize de katkılar sağlamış oluyoruz. Geçtiğimiz hafta derneğimizde Niksarlı hemşehrimiz Finansbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Hamdi Aydın tarafından gençlerimizin iş hayatına yönelik, iş başvuruları, öz geçmiş cv hazırlama gibi konularda seminer verildi. Bu gibi faydalı çalışmalarla, farklılık yaratmak, Niksar'ın bir sivil toplum kuruluşu olarak Niksar ve Niksarlılara yönelik çalışmaları sürdürmek amacındayız. Bu çalışmalarda sizlerin öneri, düşünce ve desteklerinize her zaman açığız" dedi.

NİKBED' den SÜRPRİZ

Kahvaltı programında ayrıca bir sürpriz yaşandı. Başarılı çalışmaları ile adını duyuran ve 2016 yılının Tokat'ın Enleri ödülünü kazanan Niksar Bedensel Engelliler Derneği (NİK-BED) atölyesinde üretilen çinilerdi günün sürprizi. Nik-Bed Çini Atölyesinin kurulmasında desteklerinden dolayı daha önce Hakkı Tahmiscioğlu ve Salih Tüzemen' in kendi resimlerinin işlendiği çinileri hazırlayan Nik-Bed'liler bu defa yine atölye kurulmasındaki katkılarından dolayı Niksar'lı iş adamı İsmet Özden'e de kendi resminden işledikleri çini tabağı gönderdiler. Nik-Bed başkanı Adnan Ünsal tarafından gönderilen çiniyi İsmet Özden'e Niksar Danişmend Gazetesi sahibi Rami Gümen takdim etti.

NİKSAR'LI OLMAK YETER Mİ ?

Kahvaltıya katılan Niksarlı Prof.Dr. Ahmet Aksoy' da yaptığı kısa konuşmada "sadece Niksarlı olmak yeter mi, Niksar için de neler yapılabilir, neler yapabiliriz diye düşünüp, çabalamak gerektiğinin" önemini vurguladı.

Avukat Ulvi Şöhretoğlu ve emekli öğretmen İsmail Duyum'da duygularını eski Niksar türkülerini söyleyerek dile getirdiler.

İSTANBUL'daki NİKSARLILAR BELGESELİ.

Bu arada İstanbul Niksarlılar Derneği yeni bir projesini de Pazar günü yapılan kahvaltıda başlattı. İstanbul'da ki Niksarlılar ve derneğin belgeselinin yapım çalışmalarının ilk başlangıcını bugün başlatıyoruz diyen Dernek Başkanı Şafak Gümen, "söz uçar, yazı kalır, günümüzde de geçmişten bugüne gerek derneğimiz, gerekse de İstanbul' daki değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak, ölümsüzleştirmek ve Niksarlılık bilincini tanıtmak, sürekli tutmak adına Niksarlılar Derneği Belgeseli adını verdiğimiz bir çalışmaya başlıyoruz. Uzun soluklu sabırla bu çalışmayı tamamlayıp, Niksarlının beğenisine sunacağız, bu konuda tüm hemşehrilerimizin katkılarına da açığız dedi.

Niksarlılar Derneği belgeseli kapsamında, kahvaltıya katılan bazı konuklarla da çekimler yapılarak projeye başlanmış oldu. Kahvaltı programına katılan yöresel sanatçılarımızdan Mustafa Yücel'de "öğretmene varamadım" türküsü ve M.Necati Güneş'in "diyorlar bizde" isimli Niksar yöresel ağzıyla yazılmış şiirini okuyarak davetlilere hoş anlar yaşattı.

Kahvaltıya Niksarlılar Derneği üye ve hemşehrilerinin yanı sıra, Tokat Vakfı Eski Başkanı Ömer Şahin, İstanbul Tokatlılar Derneği Başkan Yardımcısı Hakan Erdem, Erbaa Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Hüseyin Koyuncu, Niksar Gürçeşme Dernek Başkanı Kaya Mankır, Boğazbaşı Köyü Dernek Başkanı İbrahim Demir, Geyikgölü Köyü Dernek Başkanı Hüseyin Toprak' ta katıldılar.

Sayfa Başı