TOKAT UÇAK SEFERLERİ İPTAL | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

TOKAT UÇAK SEFERLERİ İPTAL

Tokat Hava alanına tek uçuş yapan tek firma olan ...

2017-04-25
TOKAT UÇAK SEFERLERİ İPTAL

Borajet Havayolları uçuşlara ara verdiğini duyurdu. Seferlerin iptal edilme nedeni ise teknik arıza olarak açıklandı. Biletli yolcular ise THY bünyesine aktarıldı.

Tokat Hava alanına tek uçuş yapan tek firma olan Bora Jet Hava Yollarından yapılan açıklamada, uçuşlara ara verdiğini duyurdu. Tokat hava limanı bu vesileyle uçaksız kalırken, Sivas, Amasya, Ordu ve Samsun gibi komşu illerimizdeki hava alanlarında uçuş sayısının her geçen gün daha da artıyor olmasına Tokatlılar olarak şaşırdıklarını ve bir anlam veremediklerini söyleyip yetkililerden bir an önce uçak sorununa çözüm bulmalarını istediler. Bölgesel uçuşlarıyla hava yolu taşımacılığının önemli bir ismi olan Borajet Havayolları, 2016 yılının son günlerinde SBK Holding bünyesine devredilmişti. Şirketten bu gün yapılan açıklama ise yolcuların büyük bir şok yaşamasına neden oldu. Borajet Havayolları yaptığı yazılı açıklamada seferlere ara verdiğini duyurarak, daha önceden bilet almış olan yolcuların Türk Hava Yolları bünyesinde uçacağını bildirdi.

Tokat'a, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanından 2017 yılı, Nisan ayına kadar haftanın her günü karşılıklı uçuş gerçekleştiren ve Nisan ayı itibariyle uçuşlarını haftada dörde indiren firma, İstanbul'da yapılacak yeni havaalanında daha iyi hizmet vermek için çalışmaların devam ettiği kaydedildi. Şirketin yeniden yapılanmaya gittiği, filosundaki 10 uçağın 6 tanesinde teknik rızanın meydana geldiği, parça teminindeki aksaklıklar nedeniyle uçakların bir süredir uçmadığı, uzun süre yerde kalan uçakların teknik arıza ile karşı karşıya kaldığı ve tüm bu nedenlerden dolayı uçuşlara bir süreliğine ara verildiği duyuruldu. Borajet'in sahibi SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, seferleri durdurmalarının nedeninin mevcut uçaklardaki yedek parça eksikliklerinden kaynaklandığını söyledi. Korkmaz müşteri memnuniyeti gereği yolcularımızı da mağdur etmeyeceğiz. 5-6 aydır yerde yatan uçaklarımız var ilgili personele ödeme yapıyoruz. Ancak parça temini bunların değiştirilmesini zaman alması nedeniyle bazı düzenlemelere gitmek zorunda kaldık diyen Korkmaz, yeni uçaklarımızda bir aksilik olmazsa Şubat 2018'de yeniden uçuşlara hem de yeni uçaklarımızla başlayacağız dedi.

Sayfa Başı