Tokat'ta Günlük 3 Bin Kişiye İftar Verilecek | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Tokat'ta Günlük 3 Bin Kişiye İftar Verilecek

Tokat Cumhuriyet Meydanında kurulan Ramazan Sokağında...

2017-05-27
Tokat'ta Günlük 3 Bin Kişiye İftar Verilecek

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, iftar çadırında günlük 3 bin kişiye yemek verileceğini söyledi.

Cumhuriyet Meydanında kurulan Ramazan Sokağında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Ramazan ayı boyunca yapılacak olan etkinlikleri dile getirdi.

Başkan Eroğlu, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Cumhuriyet Meydanında Ramazan sokağını başlatmış olacaklarını ifade ederek,"Eski Tokat evlerini anımsatan 10 iş yerinde vatandaşlara çay ikramı yapılacak. Açılacak stantlarda şehre özgü ürünler tanıtılacak. Etkinlik kısmında ise 15 program yapacağız. Sanatçılar sahne alacak, meddah, Hacivat-karagöz gösterileri yer alacak. Ayrıca çocukların burada vakit geçirebilecekleri mekanlar oluşturacağız. Onlara ikramlar ve sürprizlerimiz olacak. Ramazanı sokağımızı bu hali ile hazırlamış bulunmaktayız" dedi.

Ramazan'da her gün 3 bin kişilik yemek verilecek olan iftar çadırını Gaziosmanpaşa Stadyumu önüne kurduklarını ifade eden Başkan Eroğlu,"İftar çadırını daha önceden Şehitler Parkına kuruyorduk.. Kanal Tokat çalışmaları sebebi ile iftar çadırının yerini stadyumun oraya aldık. İftar yemeklerini parasını hayırseverlerimiz karşılıyor. Şuana kadar 20 günü hemşehrilerimiz karşıladı. Mahalle iftarlarımızın birisini şehrimizin merkezinde Cumhuriyet Meydanında 5 bin kişilik iftar olarak vereceğiz. İkinci olarak ta Karşıyaka Mahallesinde Çarşamba pazarının kurulduğu terde 5 bin kişilik iftar vereceğiz. Ayrıca 2 bin ihtiyaçlı aileye gıda paketi dağıtacağız. 16 davulcumuz ise mahallelerde davul çalarak vatandaşlarımızı sahura kaldıracak" diye konuştu.

Başkan Eroğlu, çat kapı ziyaretlerde bulunarak ailelerle iftar yapacaklarının altını çizerek, "Bizde çat kapı ziyaretler yaparak iftar sofralarına misafir olalım. İnsanların sofralarında onlarla beraber orucumuzu açalım diye düşünüyoruz. Daha sade, hasbi, muhabbetli olsun, insanlarla ailelerle iç içe olalım diye düşünerek toplu iftarları azalttık" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Başkan Eroğlu, açıklamalarının ardından davulcularla birlikte basına poz vererek vatandaşlara hayırlı Ramazanlar diledi.

Sayfa Başı