VALİ CAN'A VEDA YEMEĞİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

VALİ CAN'A VEDA YEMEĞİ

Tokat Belediyesi tarafından Vali Cevdet Can onuruna ...

2017-06-29
VALİ CAN'A VEDA YEMEĞİ

Tokat Belediyesi tarafından, Vali Cevdet Can onuruna veda yemeği verildi.

Tokat TSO Seyirtepe Tesisleri'nde düzenlene yemek öncesi konuşan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, hizmet eden insanların el üstünde tutulması gerektiğine vurgu yaparak, Vali Can'a Tokat'a verdiği önemli hizmetlerden ötürü teşekkür etti.

AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer ise konuşmasında, Vali Cevdet Can'ın artık bir Tokatlı olduğunu ifade ederek, "Vefa Tokat ile birlikte anılır. Bu bir veda buluşması değil, helalleşme buluşmasıdır" dedi.

Vali Can'ın vatandaşlarla kurduğu ilişkilerde ve bütün eylemlerinde tamamen doğal olduğunu ifade eden AK Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır da Vali Can'a Tokat'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

SON DEĞİL, BİR BAŞLANGIÇ

Veda yemeğini tertip eden Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'na teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali Can ise, "Bu bizim için son değil, bir başlangıçtır" dedi.

2012 yılında göreve başladığında "Toprak susuz kerpiç olmaz. Biz bu topraklar için su olmaya geldik. Tokat'ın gelişmesi için hep birlikte gayret göstereceğiz. Buranın asıl sahipleri sizlersiniz. Bizler, destek kuvvetiz" ifadelerini kullandığını hatırlatan Vali Can, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

BU TOPRAKLARA RUHUNUZU VERİN

Tokat ile alakalı ilk olarak şu bilgilere ulaştık. Tokat, bir ensar yurdu, yardım edenler diyarı. O yüzden ben sizlere seslenirken "Mübarek ve bereketli toprakların cömert insanları" diye sesleniyorum. Bu yurt, sıradan bir yurt değil. Bu topraklara ruhunuzu vermezseniz topraklar da size ruh vermez, gelecek de vermez. Biz bu topraklara geldiğimizde ruhumuzu vereceğimizi söyledik.

HEDEFİMİZ İNSANIMIZIN MUTLULUĞU OLDU

Kalkınma hedefli anlayışımızı, insan mutluluğuna dayalı olacak şekilde belirledik. Yönetim anlayışımızı çok basite indirgeyerek, tepeden bir şey beklemeyip alttan desteklenmesi gerektiğini ifade ettik. Analitik düşünceyi ‘net bilgi, etkin koordinasyan ve odaklanmayı' hakim kılmaya çalıştık.

TOKAT ARTIK HEDEFİ BELLİ BİR ŞEHİR

Tokat'ın kalkınması, eski muhteşem günlerine dönmesi hedefini koyduk ve kalkınanın iki kanadını ‘tarım ve turizm' olarak belirledik. Çünkü Tokat'ın müthiş bir tarım ve turizm potansiyeli var. Yönetim anlayışımızı ifade eden önsözümüzü yazdık. Yarın imzalayıp sizlere göndereceğim yazıyla da, Tokat'ın 2017-2023-2033-2053 ve 2071 Kırsal Kalkınma Ana Eylem Planı'nın çatısını oluşturduk. Artık bundan sonra Tokat'a gelen tüm atanmış ve seçilmişler, hedefi ve ne yapacağı belli olan bir şehirle karşılaşacak.

TOPRAKLARINIZIN KIYMETİNİ BİLİN

İyi iş yapmanın farz olduğu anlayışı içerisinde 3 sene geçirdim bu şehirde. Biz burayı cennet bildik. Bu topraklar, Ahmet Yesevi Hazretlerinin evliya gönderdiği topraklardır. Şeyh Nusrettin'den Hubyar Baba'ya, Kul Himmet'ten Aziz Baba'ya, Şeyh-i Şirvani'den Gıj Gıj Baba'ya kadar. Dolayısıyla bu toprakların kıymetini bilelim. Bu topraklara ruhumuzu verelim. Bizim zekatımız, bu topraklara hizmetkar olmaktır. Hizmetkarlık lafla olmaz. Öncelikle unvanlarımızdan kurtulacağız. Sadece iki unvanımız olacak. Bunlardan birincisi Allah'a hakiki kul olmak. Bir diğeri de vatana, millete ve bayrağa hizmetkar olmaktır.

VATANA HİZMET BİTMEZ

Resmi görev bitmiş olabilir, ancak vatana hizmetkarlık bitmez. Canımız sağ olduğu müddetçe, vatanımız için çalışmak zorundayız. Biz, bu topraklar için önümüzdeki 10 yıl içerisinde 2 buçuk milyar dolarlık katma değer koyduk. Bu topraklar, turizm ve tarımdan bunu başarabilecek güçte. Biz temelleri attık, inşallah bu temel yükselecektir.

AMACIMIZ GÖNÜLLERE GİREBİLMEK

Her şeyin bir başlangıcı ve bir sonu vardır mutlaka. Ancak Tokat bizim için bir son değil. Amacımız gönüllere girebilmek ve giderken de gönüllere uğurlanabilmekti. Bunu sizler takdir edeceksiniz.

ALLAH HER ŞEYE ŞAHİTTİR

Bizim hakkımızda bir takım dedi kodular da dolaştı. Evladımızın birisinin isminin üzerinden ilave isimler de isnat edilerek, asılsız ifadeler yer aldı. Bunlar için bir savunma yapmadım. Sebebi de şudur. Tevhid ve tevekkül inancını tam anlamıyla yaşarsanız, buna gerek kalmaz. Allah her şeye şahittir. Allah'ın şahit olduğu yerde başka şahit aramaya gerek yok. Ancak bu konuyla alakalı hukuki girişimlerde bulunacağımı da ifade etmek istiyorum. Ancak, kimseye kırgın ve dargın değilim.

Tokat'ın kapısın' açtım
Sanırsın cennete düştüm
Sevdim, coştum, helalleştim
Hayran kaldım, toprağına insanına

Salındı bahçeye girdi
Çiçekler selama durdu
Mor menekşe boyun eğdi
Gül kızardı hicabından

Bahçenin kapısı güldür
Dalında öten bülbüldür
Cevdet de edna bir kuldur
Bağışlayın geçin günahından, hatasından…

Erzurumlu Emrah'ın şiirinin sözlerini Tokat'a uyarlayarak okuyan Vali Can, "Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet için bu topraklara canını verenlere selam olsun" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Yemeğin ardından Vali Cevdet Can'a plaket ve hediyeler takdim edildi. Vali Can, programın sonunda konuklarıyla tek tek vedalaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Veda yemeğine AK Parti Tokat Milletvekilleri Coşkun Çakır ve Celil Göçer, Garnizon ve 48. Piyade Alay Komutanı Albay Aykut Biçeroğlu, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Mutlu, İdare Mahkemesi Başkanı Rafet Türksoy, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Vali Yardımcıları Mehmet Suphi Küsbeci, Ali Galip Saral ve Dr. Mehmet Gödekmerdan, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı J. Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İlçe Belediye Başkanları, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Sayfa Başı