TAŞERON İŞÇİLERE KADRO NE ZAMAN GELİYOR? | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO NE ZAMAN GELİYOR?

Hak-İş İl Temsilcisi Hizmet-İş Tokat İl Başkanı Resul Demir Taşeron işçilere kadro ile alakalı...

2017-10-02
 TAŞERON İŞÇİLERE KADRO NE ZAMAN GELİYOR?

Hak-İş İl Temsilcisi Hizmet-İş Tokat İl Başkanı Resul Demir Taşeron işçilere kadro ile alakalı basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Başkan Demir yaptığı açıklamada, taşeron çalışanlar açısından artık bıçağın kemiğe dayandığını, tüm taşeron çalışanlara kadro verilmesinin artık olmazsa olmaz bir durum olduğunu söyledi.
Başkan Demir; "Senelerdir bu arkadaşlar umutlarını, hayallerini erteleye erteleye bugüne kadar geldiler. Her seçim arifesinde ağızlarına bir parmak bal çalınarak ümitlerinin boşa çıkarıldığını düşünmeye başladılar. Bu sorun biran önce çözülmelidir. Biz bu çalışanlarımız için Hak-İş olarak özel statülü personel istihdamına ve benzeri oluşumlara karşıyız. Bu arkadaşlarımızın tamamı Kadrolu İşçi olmalı ve sendikal hakları ellerinden alınmamalıdır" dedi.
Resul Demir, Van'da yapılan Hizmet-İş İl Başkanları toplantısında taşeron sorununu enine boyuna ele aldıklarını bu konuda Hakiş'ten başka hiçbir konfederasyonun bu konuya eğilmediğini ve mücadele etmediğini söyledi.
Tokat Merkez ve ilçelerinde 3500'e yakın üyeleri olduğunu, tüm üyelerinin bu soruna acil çözüm bulunmasını istediklerini belirten Hizmet-İş Tokat İl Temsilcisi Resul Demir; "Bu arkadaşlar çalışma hayatında hak ettikleri yerlere gelmek istiyorlar. Bunu da fazlasıyla hak ediyorlar. Çalışma Bakanımızın da Hakiş'ten gelmesi tüm taşeron çalışanlar için bir avantaj. Konuyu en iyi bilenlerden birinin Çalışma Bakanımızdır.
Sayın Cumhurbaşkanımız ve Çalışma Bakanımızdan arkadaşlarımız adına tek ricamız, lütfen artık bu işi sonlandıralım, mağduriyetleri önleyelim. Bu arkadaşlarımız huzurlu olursa milletimiz de huzurlu olur. Bu yara artık kangren olmadan geçici olarak değil, kalıcı olarak iyileştirilmelidir. Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve ekibinin gecesini gündüzüne katarak bu sorunun çözülmesi için çaba gösterdiklerine bizzat şahidim. Hiç merak etmeyin, inşallah bu iş tüm arkadaşlarımızın hayrına en güzel şekilde çözülecektir ve buna kalpten inanıyorum" dedi.
Gündeme ilişkin de açıklamalarda bulunan Demir, ülkemiz etrafında uluslararası istihbarat örgütlerince yeni devletçikler kurulmak istendiğini belirterek; "Masa başında çizilen devlet sınırları yüz yıl sonra tekrardan yeniden çizilmek istenmektedir. Devletimiz bu hainliklere asla fırsat vermeyecektir. Savunma Sanayiindeki gelişmeler birçok devleti rahatsız etmektedir. Aslında tüm bu saldırılar bu durumun bir yansımasıdır. Eskiden iç sorunlarıyla enerjisini harcayan bir devlet varken bugün Somali'de, Irak'ta üs kuran bir devlet var. Bu Batılıları ve sözde dostlarımızı rahatsız etmektedir. fetö ve pkk'nın en büyük taşeron terör örgütü olduğu bugün alenen ortadadır. Ülkemizi kimse bölemeyecektir. Çanakkale ruhu bu memlekette bugün dahi Ömer Halisdemir gibi nice kahramanlarla yaşamaktadır" dedi.

Sayfa Başı