Yanlış beyanla ikametini değiştirenlere ceza yolda | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Yanlış beyanla ikametini değiştirenlere ceza yolda

Erbaa'da ikamet ettiği halde nüfusunu yanlış beyan ile başka bir yere aldıran...

2017-12-18
Yanlış beyanla ikametini değiştirenlere ceza yolda

Tokat'ın Erbaa ilçesinde ikamet ettiği halde nüfusunu yanlış beyan ile başka bir il veya ilçeye aldıranlar Nüfus Müdürlüğü ve Belediyenin takibine alındı. Her yıl sene sonunda gerçekleştirilen Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sistemine yalan beyan ile kayıt yaptırarak ikamet ettiği adresin dışında bir adrese kayıt yaptırılanlarla ilgili inceleme başlatıldı. Erbaa'da ikamet ettiği halde nüfusunu Aralık ayı içerisinde değiştirenleri tespit etmek için çalışma başlatıldı. Zabıta ekiplerinin ikamet adresi değişen ancak gerçekte halen aynı yerde kalmaya devam eden kişileri tespit etmek için çalışma başlattığı yalan beyan ile nüfus kaydını başka yere aldıranların tespiti halinde kişiler hakkında tutanak hazırlayıp Nüfus Müdürlüğüne bildirecekleri belirtildi.

SİZE GELECEK HİZMETİ ÇALIYORLAR

Nüfusu düşük olan ilçe, il veya kasabalar yıllık genel bütçeden daha fazla ödenek almak için yıl sonunda Erbaa gibi nüfusu artan şehirlerde oturan vatandaşları sanki başka şehirde ikamet ediyormuş gibi kayıt altına alma yoluna gidiyor. Bu durumda vatandaşlar kayıtlarını başka bir yere aldırdıkları için genel bütçeden gelen ödenekten de faydalanamıyor.

VATANDAŞA CEZASI 1038 LİRA CEZA YARDIMCI OLANA 6 AYDAN 4 YILA KADAR HAPİS

Yanlış adres beyanında bulunduğu tespit edilen vatandaşlar, bağlı bulundukları nüfus müdürlüklerine giderek savunmalarını yazarken, savunmayı inceleyen nüfus müdürlükleri daha sonra yanlış adres beyanı olduğuna karar verirse, her beyan için 1038 TL ceza kesip tebliğ ediliyor. Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödeme yapılırsa, 3 de 1 oranında indirim uygulanıyor. Yanlış beyan vermek için yardımcı olan veya buna şahit olan kamu görevlileri ise 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılıyor.

Sayfa Başı