KAPTAN Gazi Osman Çakmak TOKAT'TA | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

KAPTAN Gazi Osman Çakmak TOKAT'TA

Ampute Futbol Şampiyonası finalinde attığı golle...

2017-12-19
KAPTAN Gazi Osman Çakmak TOKAT'TA

Ampute Futbol Şampiyonası finalinde attığı golle Türkiye'ye şampiyonluğu getirerek gönüllerde taht kuran Gazi Osman Çakmak memleketi Tokat'ta yoğun ilgiyle karşılandı.

Gazi Osman Çakmak ilk olarak Zile ziyaretlerine başladı.

Ampute Milli Takımı takım kaptanı Osman Çakmak memleketi Tokat'ın Zile ilçesine gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Kaptan Osman Çakmak ilk olarak İlçe Kaymakamı Adnan Tezcan'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretinden dolayı Çakmak'a teşekkür eden Kaymakam Tezcan, plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti. Çakmak, Kaymakamlık ziyaretinin ardından Zile Belediyesi'ne geçti. Çakmak'ı burada 70 kişilik belediye personeli karşıladı. Çakmak, Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ile görüştü. Çakmak'ın vatani görevini yaparken PKK'nın döşediği mayına basması sonrası ayağını kaybettiğini kaydeden Belediye Başkanı Vidinel "Ay-yıldızlı bayrağın dalgalanması için, vatan topraklarında Türk milletinin ve devletinin varlığı için ayağını verdi. Ancak bilincini, şuurunu, ilkelerini ve hedeflerini asla kaybetmedi. Zaman zaman konuşmalarımızda 'Bir gün olacak dünya Osman Çakmak'ı tanıyacak' demişti. Yani Osman Çakmak'ın bir hedefi var idi. Hedefini de gerçekleştirdi" dedi. Ampute Milli Takımı takım kaptanı Osman Çakmak ise "2010 yılında Dünya 3'üncüsü olduktan sonra sayın başkanımızla birlikteydik. O zaman şöyle bir cümle kullanmıştım, 'Sayın Başkanım bu benim boynumdaki madalya dünya üçüncülüğü. Bir gün ben bu odaya dünya birincisi olarak geleceğim' demiştim. Bugün birinci olarak bu odaya geldiğim için mutluyum. Ülke mücadelesi her şeyin önünde gelir. Benim en büyük hedefim futbolcu olmaktı. Cenabı Allah onu bize gazi olduktan sonra nasip etti" diye konuştu.

Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ziyaret sırasında Ampute Milli Takımı takım kaptanı Çakmak'a altın hediye etti ve plaket verdi. Çakmak ise Başkan Vidinel'e Ampute Milli Takımı forması hediye etti.

Kaptan Ziyaretleri kapsamında Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nuda konuk oldu.

Ampute Futbol Milli Takımı Kaptanı Gazi Osman Çakmak, "80 milyonu final maçında sadece 48 saniye üzdük ama hamdolsun sonunda bir ömür mutluluk yaşattık" dedi.

Ampute Futbol Milli Takımı Kaptanı Gazi Osman Çakmak, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette memleketinde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Çakmak, "Başkanımıza teşekkür ediyorum, her zaman yanımda oldu. 1997 yılında Şırnak'ta gazi oldum. Bu vatana bir ayağım değil bütün canım feda. Şehitlerimiz bu vatana canlarını feda ettiler, benim bir bacağım gitmiş, çok mu" diye konuştu.

Başkan Eroğlu'nun engelliler konusunda farkındalık oluşturan proje ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ödül almasının gururunu yaşadıklarını ifade eden Çakmak, "Engellilerimizin bir gün değil, her gün yanlarında olması en büyük farkındalığı oluşturmaktadır. Bizler de Başkanımızı tebrik ediyoruz, projenin her daim yanında olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın parolasıyla çıktığımız bu yolda bizler için asla engel yoktur, beraber engelli aşacağız. 15 Temmuz'da ve 9 Ekim'de ülke olarak birlik ve beraberliğimizi bir kez daha gösterdik. 80 milyonu final maçında sadece 48 saniye üzdük ama hamdolsun sonunda bir ömür mutluluk yaşattık. Böyle bir günde bizleri davet ettiğiniz için teşekkür ederim" dedi.

Başkan Eroğlu ise, "Bir Gün Değil, Her Gün Farkındalık" projesi kapsamında belli günlerde değil, yılın her gününde farkındalık oluşturmak amacıyla engellilere yönelik faaliyetler yaptıklarını belirterek, "Bu projemiz de Sayın Cumhurbaşkanımızdan ödül aldı. Sizin gibi değerli ve duyarlı kardeşlerimizle de projemiz kapsamında etkinlikler yapacağız. Sizleri Tokat'taki engelli kardeşlerimizle buluşturarak azim ve kararlılığı onlara yansıtacağız. Onlara örnek olacaksınız inşallah" diye konuştu.

Başkan Eroğlu, Gazi Çakmak'ı altınla ödüllendirirken, Çakmak da Başkan Eroğlu'na forma hediye etti.

Ampute Milli Takımı kaptanı Osman Çakmak, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda görevli Dr. Mustafa Kaya'nın kitaplaştırdığı akademik çalışmasından elde ettiği tüm geliri şehit ailelerine bağışladığı kitap imza gününe katıldı. Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgisi ile karşılaşan Çakmak, bol bol hatıra fotoğrafı çekindi. İngiltere'yi yıkan golüyle Türkiyeyi sevince boğan Çakmak, öğrencilere maçta yaşadıklarını ve hissettikleri duyguları dile getirdi. Ocak ayı itibariyle Dünya Kupasına hazırlık çalışmalarının devam edeceğini belirten Çakmak, basın mensuplarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs'le ilgili verdiği mücadele ile ilgili sorularına "Sayın Cumhurbaşkanımıza ben dünya lideri diyorum. Kudüs bizimdir, Sayın Cumhurbaşkanımızda bunu her platformda söylüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız çok kişi ile uğraşıyor. Ama kimse amaçlarına ulaşamayacak. Sayın Cumhurbaşkanımız şunu çok iyi biliyor söz konusu vatan olunca, İslam ülkeleri olunca 80 milyonun 79 milyonu Cumhurbaşkanımızın yanındadır" dedi.

Sayfa Başı