Tokat'ta Direksiyon Sınavında Başarı Oranı Yarıya Düştü | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Tokat'ta Direksiyon Sınavında Başarı Oranı Yarıya Düştü

Tokat'ta Direksiyon Sınavında Başarı Oranı Yarıya Düştü

2014-09-03
Tokat'ta Direksiyon Sınavında Başarı Oranı Yarıya Düştü

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), trafik kazalarını azaltmak, bilinçli sürücülerin eğitilmesi için Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'ni geçen mayıs ayında yenileyerek, sürücü belgesi almayı zorlaştıran düzenlemesiyle birlikte sınavlarda başarı oranı azaldı. Özellikle en büyük değişikliğin yapıldığı direksiyon sınavında, bir çok sürücü adayı 'Aracı geri viteste kullanma, araçların arasına park etme' kriterlerinden başarılı olamadı. Kent merkezinde yüzde 90-95 olan direksiyon sınavındaki başarı, 17-18 Ağustos'da yapılan sınavda yüzde 50 oranında düştü. Sınava katılan 415 kişiden sadece 210'u başarılı oldu.

Tokat Haberleri" href="http://www.haberler.com/tokat/">Tokat Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mustafa İlyaz, 2013 yılında sürücü kurslarının yeni yönetmenliğinin yayımladığını hatırlattı. Bu yönetmenlikle ilgili bir takım yeniliklerin olduğunu belirten İlyaz, şöyle dedi:

"Sürücü kurslarında park etme çıktı. Sürücü kursundan ehliyet almak için ilk önce direksiyon sınavında başarılı olmak gerekiyor. Adaylar sürüşe başladıktan sonra önce park alanına gelip aracı park ediyor Sürücü adayı park ettikten sonra tekrar ana güzergaha çıkıyor. Eğer parkı yapamaz ise sınav tekrarına kalıyor."

Bu yeni sistem ile birlikte kent merkezinde başarı oranının yarı yarıya düştüğünü söyleyen İlyaz, şöyle konuştu:

"En son 17-18 Ağustos'da direksiyon sınavımız oldu. Tokat Haberleri" href="http://www.haberler.com/tokat/">Tokat merkezde 415 kişi sınava girdi. Bunun yüzde ellisi başarılı oldu, yani 210 kişi. Yani yeni yönetmelik bize direksiyon eğitimine baya bir yenilik kattı. Bunun için de sürücü adaylarının eskiye göre başarı ortalaması yarı yarıya düştü. Geçmiş yıllarda yüzde 90, 95 başarılı olunuyordu şuanki başarı oranı yüzde 50."

Direksiyon sınavına hazırlanan sürücü adayı Arzu Çakır ise, yeni yönetmenlikten memnun kaldığını belirterek, "Her önüne gelene ehliyet vermemeleri iyi bir durum. Şimdi daha iyi öğreniyoruz" dedi.

Sayfa Başı