ZEYİD ASLAN NEDEN İZMİR'DEN ADAY ADAYI OLDU? | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ZEYİD ASLAN NEDEN İZMİR'DEN ADAY ADAYI OLDU?

Zeyid Aslan Neden İzmir'den Aday Adayı Oldu?

2018-05-08
ZEYİD ASLAN NEDEN İZMİR'DEN ADAY ADAYI OLDU?

Erken genel seçim kararının ardından AK Parti'de milletvekili aday adaylığı başvuruları tamamlandı. İzmir'den aday listelerinde yer almak isteyen 200'ün üzerinde kişinin başvuruları genel merkeze gönderildi.

Dikkat çeken isimlerin yer aldığı İzmir listesinde sürpriz birisi de vardı. AK Parti'nin kuruluşundan itibaren dört dönemdir Tokat milletvekilliği yapan Zeyid Aslan bu kez İzmir'den aday olmak için başvuru yaptı.

Egedesonsöz'e açıklamalarda bulunan Aslan, "Ben İzmir'e uzak birisi değilim. Partimin görevlendirmesiyle defalarca seçimleri yönettim. Hem referandumda hem de 7 Haziran seçimlerinde İzmir'de koordinasyonu sağladım. Parti teşkilatları beni yakından tanırlar. Ayrıca her iki ayda bir İzmir'e gelir, giderim. Kentin havasını alır, suyunu içerim. Ben milletvekili olarak dördüncü dönemimi dolduruyorum. Yeni dönem için İzmir'den başvurdum. Partim beni değerlendirmek, aday yapmak isterse İzmir'den yapsın istiyorum. Yeni alanımın, seçim bölgemin bu kent olmasını talep ediyorum. Partim bana görev vermezse de olur. Çünkü yıllardır milletvekilliği göreviyle onurlandırıyor" dedi.

ŞEHRE YABANCI DEĞİLİM
Tokatlı olmasının İzmir'de aslında avantajlı olduğunu söyleyen Aslan, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başkanı Aziz Kocaoğlu aslen Tokatlı. Yine, Tokatlı milletvekilleri var. İzmir'de çok sayıda hemşehrimiz bulunuyor. Bunu siyasi olarak zemin yapmak amacıyla söylemiyorum ama kente uzak olacak bir durumumuz da bulunmuyor" diye konuştu.

Aslan, "ithal milletvekili" söylemleriyle karşılaşıp karşılaşmayacağı konusunda ise Başbakan Binali Yıldırım'ı örnek verdi. Aslan, "Sayın başbakan da Erzincan'da milletvekilliği yaptı. Sonra İzmir'den aday oldu, yarışa girdi. Bu konuyu dezavantaj olarak görmüyorum" ifadelerini kullandı.

ZEYİD ASLAN KİMDİR?

6 Ağustos 1965'te Tokat Erbaa'da doğdu. Baba adı Durmuş, anne adı Mahbure'dir.

Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Serbest avukatlık yaptı. Çeşitli vakıf ve sivil toplum kuruluşlarında kurucu başkanlık, üyelik ve yöneticilik görevlerinde bulundu.

22, 23 ve 24. Dönemde Tokat Milletvekili seçildi. 23. Dönemde TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı yaptı. 24. Dönemde Haberleşme ve Özel Hayatın Gizliliği Araştırma Komisyonu Başkanlığı, Belarus Dostluk Grubu Başkanlığı ve KEİPA Üyeliğinde bulundu. Kosova Dostluk Grubu Başkanıdır.

Almanca bilen Aslan, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Kaynak: Egedensoz.com

Sayfa Başı